1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş’ın propan ek depolama yatırımı başlıyor 

Tüpraş’ın propan ek depolama yatırımı başlıyor 

Tüpraş İzmir Rafinerisi’nin ilave propan/propilen depolama tankı, propan ve propilen ayırma üniteleri ve deniz altı boru hattı projesi Çevre onayını aldı. 

Tüpraş’ın propan ek depolama yatırımı başlıyor 

Enerji Günlüğü - Tüpraş’ın İzmir’deki tesislerinde yapacağı kapasite arttırımına yönelik yatırdım başlıyor. Tüpraş İzmir Rafinerisi’nin İlave Propan/Propilen Depolama Tankı, Propan ve Propilen Ayırma Üniteleri ve Deniz Altı Boru Hattı projesi çevre onayını aldı. 

İzmir Aliağa İlçesi Atatürk Mahallesi (560 ada, 13 parsel) sınırları içerisinde Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi İzmir Rafinerisi tarafından hayata geçirilecek proje, ilave propan/propilen depolama tankı, propan ve propilen ayırma üniteleri ve deniz altı boru hattını içeriyor. 

Proje ile ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendi. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlık tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı verildi. 

Tüpraş'ın söz konusu projesine ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekiyor.  

Öte yandan, Tüpraş daha temiz akaryakıt elde etmek için ALKİLAT Yatırımına hazırlanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler