1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çinlilerin dev LNG gemisi suya indirildi 

Çinlilerin dev LNG gemisi suya indirildi 

Çin Halk Cumhuriyeti tarafından inşa edilen dev sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tankeri denize indirildi. Geminin 2025 Ağustos'unda teslim edilmesi planlanıyor.

Çinlilerin dev LNG gemisi suya indirildi 

Enerji Günlüğü - Çin’de inşa edilen dünyanın en büyük yüzer cisimlerinden biri suya indirildi. Çin Halk Cumhuriyeti’nde geliştirilen dev sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tankeri, Kuzeydoğu Çin’deki liman kenti Dalian’da suya indirildi. 175 bin metreküplük bir yük taşıma kapasitesine sahip tanker, imalatçı şirket Dalian Shipbuilding Industry Co’nun (DSIC) inşa edilen ilk büyük boyutlu LNG gemisi.

Yeni LNG tankeri, 295 metre boyunda, 46,4 metre genişliğinde ve 26,2 metre derinliğinde. Devasa boyutlardaki gemi, yaklaşık 20 deniz mili hızla yol alabiliyor. Sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyan tankerler, taşıma esnasında çok düşük bir sıvı doğal gaz kaybı sağlıyor. 

TESLİMAT 2025 YILINDA

Suya indirilen dev LNG tankerinin teslimatı için yaklaşık iki yıla daha ihtiyaç var. Bunun nedeni, söz konusu geminin teslimatının denizde demirleme tertibatının ve taşınacak yükün depolama ve sınırlama sisteminin inşa edilecek olması. 

Etiketler : ,