1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çağrı mektubu sonrası proje onaylatma süresi bir yıla çıktı

Çağrı mektubu sonrası proje onaylatma süresi bir yıla çıktı

Lisanssız üretim için çağrı mektubu alanlara, projelerini onaylatmaları için verilen 180 günlük süre, bir yıla çıkarıldı.

Çağrı mektubu sonrası proje onaylatma süresi bir yıla çıktı

Enerji Günlüğü - Lisanssız üretim için çağrı mektubu alanlara, projelerini onaylatmaları için çağrı mektubunun tebliğ tarihinden itibaren verilen 180 günlük süre, bir yıla çıkarıldı. 

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik düzenlemesi, bağlantı anlaşması başvurusu sonrasında çağrı mektubu alanlara, projelerini onaylatmaları için çağrı mektubunun tebliğ tarihinden itibaren verilen süreyi 180 günden, bir yıla çıkardı. Buna göre ayrıca; bugünden itibaren, bağlantı anlaşmasına çağrı mektubu alanlara verilen bir yıllık süre, kalan süreleri bakımından mevcut bağlantı anlaşmasına çağrı mektupları için de uygulanacak. Ancak bu sürenin yüz seksen günden az olması halinde, kalan süre yüz seksen gün olarak uygulanacak.

Çağrı mektubu sahipleri, bu süre içinde üretim tesisi ve varsa bağlantı hattı projesini Bakanlık veya Bakanlığın yetki verdiği kurum ve/veya tüzel kişilere onaylatmak zorunda olacaklar. 

Bir yıllık süre içinde istenen belgeleri ilgili şebeke işletmecisine sunamazlarsa, bağlantı anlaşması imzalama haklarını kaybedecekler; mevcut belgeleri de kendilerine iade edilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler