1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GE Vernova, Kalyon’a güneş teknolojisi sağlayacak

GE Vernova, Kalyon’a güneş teknolojisi sağlayacak

Kalyon PV’nin Şanlıurfa’da kuracağı 157 MW'lık güneş enerji santrali GE Vernova teknolojisi kullanacak. 

GE Vernova, Kalyon’a güneş teknolojisi sağlayacak

Enerji Günlüğü - GE Vernova, Türkiye'de enerji sektörünün dekarbonizasyonuna destek olacak Kalyon PV'nin 157 MW'lık güneş enerjisi projesi için sözleşme imzaladı. 

GE Vernova A.Ş., Kalyon PV’ye ait Şanlıurfa Viranşehir’deki güneş enerjisi santralinin FLEXINVERTER™ teknolojisinin yanı sıra tasarım ve mühendislik hizmetlerini tedarik etmek üzere Kalyon PV ile sözleşme imzaladı. GE Vernova'nın bölgedeki çözüm ortağı Inogen, güneş enerjisi santralinin inşaatı ve kurulumundan sorumlu olacak.

KALYON GÜNEŞ PANELLERİNİ GÜNEŞ ELEKTRİĞİ İLE ÜRETECEK

GE Vernova'nın güneş enerjisi santralinin, 157 megavatlık (MW) güneş fotovoltaik (PV) fabrikasına enerji sağlaması planlanıyor. Böylelikle Kalyon Enerji, Türkiye'de %100 yenilenebilir elektrik kullanarak güneş paneli üreten ilk şirketlerden biri olacak.

“TÜRKİYE’NİN ENERJİ BAĞIMSIZLIĞINA KATKIDA BULUNUYORUZ”

Kalyon PV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, yaptığı açıklamada “Türkiye’nin temiz enerjiye geçişinde itici güç olmaktan gurur duyuyoruz. Güneş paneli üretimine yaptığımız yatırımlar ve büyük ölçekli güneş enerjisi santrallerine sağladığımız bu güneş panelleri ile sadece sürdürülebilir enerji çözümleri sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yarattığımız istihdam ile Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkıda bulunuyoruz” dedi.