1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İrlanda en büyük açıkdeniz RES'in kurulumuna başladı

İrlanda en büyük açıkdeniz RES'in kurulumuna başladı

Enerji Günlüğü - İskoç enerji şirketi SSE, İrlanda'nın en büyük açıkdeniz rüzgar enerji santralinde ilk türbinin kurulumunun yapıldığını açıkladı....

İrlanda en büyük açıkdeniz RES'in kurulumuna başladı

Enerji Günlüğü - İskoç enerji şirketi SSE, İrlanda'nın en büyük açıkdeniz rüzgar enerji santralinde ilk türbinin kurulumunun yapıldığını açıkladı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte İrlanda enerji ihtiyacının yüzde 40'ını yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. 

İskoç enerji şirketi SSE bir açıklama yaparak, İrlanda'nın en büyük açıkdeniz rüzgar enerji santrali olacak olan 169 MW'lık Galway Rüzgar Parkı projesinde ilk türbinin kurulumunun yapıldığını duyurdu. 

Galway Rüzgar Parkı projesi toplam 69 rüzgar türbininden oluşacak ve bu türbinler dört farklı santral şeklinde sekiz ayrı sahada kurulacak. Santralin iki aşamalı olarak 2017 yılının Sonbahar aylarında tamamlanması bekleniyor. 

Proje SSE ve İrlanda'nın kamu şirketi Coillte ortaklığı ile geliştirilecek. Santral yaklaşık 84 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak ve yılda yaklaşık 190 bin ton karbondioksitin atmosfere salımını önleyecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler