1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP Çin'de kaya gazı çalışmalarını genişletiyor

BP Çin'de kaya gazı çalışmalarını genişletiyor

Enerji Günlüğü - BP, Çin'de yürüttüğü kaya gazı arama ve çıkarma çalışmaları için Çinli CNPC ile ikinci bir anlaşma imzaladı. İngiltere...

BP Çin'de kaya gazı çalışmalarını genişletiyor

Enerji Günlüğü - BP, Çin'de yürüttüğü kaya gazı arama ve çıkarma çalışmaları için Çinli CNPC ile ikinci bir anlaşma imzaladı. 

İngiltere merkezli BP dün yaptığı bir açıklama ile Çin Ulusal Petrol Şirketi CNPC ile kaya gazı arama, geliştirme ve üretim çalışmaları için ikinci bir anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Açıklamaya göre, anlaşma Çin'in Güneybatısında yer alan Siçuan bölgesinde bulunan Siçuan havzası Rong Chang Bei'de yaklaşık bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. 

BP Çin Başkanı Edward Yang, Çin'in hem BP hem de global enerji piyasaları için çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, dünyanın en büyük gelişmekte olan ülkesi olarak Çin'in global enerji bileşimini doğalgaz lehine dönüştürmede hayati bir rolü olduğunu kaydetti.

İki şirket bu yılın başlarında Neijiang-Dazu Bloğu için ilk anlaşmalarını imzalamışlardı. 

BP'nin 2016 Enerji Görünümü Raporu'na göre kaya gazı 2035 yılına kadar dünyadaki doğalgaz üretiminin yüzde 25'ini oluşturacak. Burada da en büyük rolü Çin oynayacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler