1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sanko Enerji, Manisa'da 50 MW'lık JES kuracak

Sanko Enerji, Manisa'da 50 MW'lık JES kuracak

Enerji Günlüğü - Sanko Enerji, Manisa'nın Salihli ilçesinde 50 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Üretim Santrali kuracak. Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret...

Sanko Enerji, Manisa'da 50 MW'lık JES kuracak

Enerji Günlüğü - Sanko Enerji, Manisa'nın Salihli ilçesinde 50 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Üretim Santrali kuracak. 

Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Manisa İli, Salihli İlçesi, Yılmaz Mahallesi, Sıra Ağaçlar Mevkiinde, elektrik üretim santrali kurmaya elverişli özellikte jeotermal kaynağı tespit ettiği 143 No’lu Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahasında yer alan 104.000 metrekarelik alanda 50 MWe kapasiteli Jeotermal Enerji Üretim Santrali Projesi’ni hayata geçirmeyi planlıyor. 

Buna göre ilk aşamada 15 MWe, ikinci aşamada 15 MWe ve daha sonra 20 MWe kapasite hedefleniyor. Proje kapsamında ilk aşamada kurulacak 15 MWe Jeotermal Enerji Santralinde yıllık 118.7 GWh brüt elektrik üretimi, 50 MWe tam kapasiteye ulaşıldığında ise yıllık yaklaşık 386 GWh elektrik üretimi gerçekleştirilmesi öngörülüyor. 

Üretilecek elektriğin SANKO Enerji ile Salihli Trafosu arasında tesis edilecek olan dağıtım merkezine, 34,5 kVa orta gerilim hattıyla aktarılması planlanıyor. 

Yatırımın toplam bedeli 408.000.000,- TL civarında olacak. Proje ile ilgili ÇED Süreci başladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler