1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Kenya ilk nükleer enerji santralini kurma yolunda

Kenya ilk nükleer enerji santralini kurma yolunda

Afrika ülkesi Kenya, ilk nükleer enerji santrali kurulumuna 2027 yılına kadar başlamayı planlıyor. Ülke, bunun için en uygun teknoloji arayışında.

Kenya ilk nükleer enerji santralini kurma yolunda

Enerji Günlüğü - Kenya, 2034 yılına kadar topraklarında ilk nükleer enerji santralini kurmayı planlarken bu konuda en güvenilir aynı zamanda en uygun teknolojiyi aramaya başladı. Kenya Nükleer Güç ile Enerji Ajansı Başkanı Justus Wabuyabo, ülkesinin ilk nükleer enerji tesisinin yapımına 2027 yılına kadar başlama yarışında olduğunu açıkladı.

GELİŞMİŞ VE GÜVENLİ TEKNOLOJİ ARAYIŞI

Ajansın bu konuda farklı teknoloji sağlayıcılarla, gelişmiş ve aynı zamanda güvenli teknolojiler için görüştüğünü kaydeden Wabuyabo, Kenya'nın çıkarlarını en iyi biçimde korumaya odaklanacaklarını dile getirdi. Wabuyabo, "Kenya için gerek güvenilir gerek uygun fiyatlı olacak en doğru teknolojiyi elde etmek için Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun da aracılığıyla ikili ve çok taraflı olarak çalışacağız" açıklamasını yaptı. Wabuyabo, nükleer tesisin işletilmesinde de Kenya'nın en son teknolojileri seçeceğini sözlerine ekledi.

ÇİN İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Justus Wabuyabo, geçtiğimiz hafta Çin’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında aralarında araştırma reaktörü projeleri, Kenyalı mühendislerin nükleer teknoloji ile kanser tedavisi donanımı konusunda eğitilmeleri de içerisinde olmak üzere Çinli üreticiler ile nükleer enerji yönetimindeki kişileri içerir biçimde ülkesinin nükleer programları için destek aradığı birçok karar verici ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler