1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Eskişehir’de 11 jeotermal kuyu açılacak

Eskişehir’de 11 jeotermal kuyu açılacak

Bereket Tarım, sera ısıtması için Eskişehir’de jeotermal kaynak arayacak. Şirket, 9 milyon 250 bin TL yatırımla 11 adet sondaj kuyusu açacak.

Eskişehir’de 11 jeotermal kuyu açılacak

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde topraksız kampüs şeklinde tasarlanmış teknolojik seralarda kullanılmak üzere jeotermal kaynak aranacak. 

Bereket Tarım İşletmeleri A.Ş. tarafından Eskişehir İli, Mahmudiye İlçesi, Hamidiye ve Yeşilyurt Mahallesi mevkiinde İR:2023-08 (ER:3443036) nolu sahada jeotermal kaynak arama ve sondaj faaliyeti planlanıyor. 

9 milyon 250 bin TL değerindeki proje kapsamında 603 hektarlık tarla ve mera vasıflı arazilerde 11 adet sondaj kuyusu açılacak. Açılacak sondaj kuyularının derinliği en fazla 1200 metre olacak. 

Sondaj çalışmalarında yeterli sıcaklığa ve debiye ulaşılması sonucunda kuyular işletilecek. Yeterli verimli suya ulaşılmaması halinde verimli olmayan kuyular re- enjeksiyon kuyuları olarak kullanılacak. Sondaj faaliyeti neticesinde belirlenen jeotermal kaynak rezerv miktarı, kalite uygunluk gibi değerlendirmeler yapılacak, kaynakların uygun görülmesi durumunda da üretim aşamasına geçilecek.

Olumlu sonuç alınırsa çıkacak olan suyun sıcaklık değerlerine göre proje sahibi tarafından jeotermal kaynaklı topraksız kampüs şeklinde tasarlanmış teknolojik seraların yapımında kullanılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler