1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis, Avrupa EV pazarının üçte birine hakim

Stellantis, Avrupa EV pazarının üçte birine hakim

Enerji Günlüğü - Stellantis, Ocak 2024 döneminde Avrupa elektrikli araç pazarında yüzde 33 pay ile birinci sırada yer aldı.

Stellantis, Avrupa EV pazarının üçte birine hakim

Enerji Günlüğü - Stellantis, Fransa, İtalya ve İspanya'nın hem elektrikli hem de diğer tüm enerjili otomobil pazarının en çok satan üreticisi konumunda. Grup, İtalya pazarında en çok satan hafif ticari araç markası Fiat Professional ile lider konumda yer alırken, Fransa elektrikli araç pazarında ise Peugeot markası ve elektrikli B segmentinde Peugeot e-208 ile lider konumunda bulunuyor. Peugeot Partner/Rifter ise 2024 yılının ilk ayında yüzde 9,7 pazar payına ulaşarak İspanya'da tüm enerji pazarında en çok satan model oldu.

İngiltere’nin tamamen elektrikli araç pazarında yüzde 33’ün üzerinde bir pay ile lider konumda olan Stellantis, tüm enerji pazarında güçlenerek yüzde 27,17 pazar payına ulaştı ve ikinci sıraya yerleşti.

Opel/Vauxhall da aynı şekilde başarılı bir performans sergiledi. Geçen yıla göre pazar payını yüzde 1 puan arttırarak yüzde 9,85’e yükselten Opel/Vauxhall, İngiltere’nin en çok satan üçüncü hafif ticari araç üreticisi oldu.

Stellantis, Almanya’da Citroën, Fiat Professional, Peugeot ve Opel markalarıyla özellikle hafif ticari araç pazarında başarılı bir performans sergiledi. Stellantis Pro One, yaklaşık yüzde 58 artışla satışlardaki payını arttırdı.

Almanya’da yüzde 22,6 pazar payı ile ocak ayında tescil edilen yeni hafif ticari araçların neredeyse dörtte birinin satışını gerçekleştiren Stellantis, Portekiz’de ise yüzde 48,6 pazar payı tüm enerji pazarının yaklaşık yarısına hakim konuma yükseldi.

Stellantis Pro One ise ocak ayı satışlarında yüzde 22,4 artışla yüzde 46,2 pazar payı elde ederek elektrikli araç pazarındaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Peugeot ise Portekiz’de en çok satan marka olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler