1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SUNUM’dan yeşil geleceğin nano mimarlarına destek

SUNUM’dan yeşil geleceğin nano mimarlarına destek

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji ve Araştırma Merkezi SUNUM, “Spin-SUNUM” girişimiyle, nano-ölçekli teknolojilere dayalı yöntem ve süreci kullanan, ürün ve hizmet geliştiren start-up’lara katkı sağlayacak.

SUNUM’dan yeşil geleceğin nano mimarlarına destek

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji ve Araştırma Merkezi SUNUM, üçüncü kez hayata geçireceği Spin-SUNUM programıyla, sürdürülebilir ürün ve hizmet geliştiren start-up'ları, bir yıl boyunca “SUNUM” ile birlikte büyümeye davet ediyor. Nanoteknoloji üzerine odaklanmış start-up’ların başvurabileceği programla seçilecek start-up’lar, SUNUM ile iş birlikleri geliştirecek ve yatırımcılarla tanışma fırsatı da bulabilecek.

BAŞARILI BULUNANLARA 2 YIL DAHA DESTEK

TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu fonlarından yararlanmak için mentörlük de verilecek olan programda, start-up’ların görünürlüğünün artmasıyla beraber yatırımcı ve yeni ekip üyeleri bulabilme fırsatları yakalamaları da mümkün olacak. 1 yılın sonunda başarılı bulunan start-up’lar, 2 yıl daha bu hizmetlerden yararlanmaya devam edebilecek ve uygun görülenlere daha uzun soluklu iş birlikleri de teklif edilebilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 26 NİSAN

SUNUM, nano ölçekli teknolojilere sahip start-up’lara yönelik olarak kurguladığı programla 26 Nisan 2024 tarihine kadar büyümek isteyen start-up’lardan başvuruları bu link üzerinden toplayacak. Erken aşamalardaki sürdürülebilirlik temalı “Derin teknoloji-Deep tech” girişimlerinin belirlenen hizmetlerle destekleneceği program kapsamında oluşturulan kurul, ilk etapta bir ön eleme yapacak. Kurul elemesi sonrası seçilen 20 start-up’ın “Pitching” sunumlarını 14 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirecek. 4 Haziran 2024 tarihinde ise açıklanacak finalistler arasından seçilecek 5 start-up, SUNUM bünyesinde 1 yıl boyunca altyapıdan araştırmacılara erişime kadar birçok alanda desteklenecek.

SUNUM İMKANLARINDAN YARARLANILABİLECEK

SUNUM Direktörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan desteklenip katkı verilecek start-up’ların, derin teknolojilere yatırım yapan yatırımcılar ile tanışma imkanı bulurken, 1 yıl boyunca fikirlerini geliştirebilmek ve daha gelişmiş prototipler üreterek verilerini doğrulamak için, SUNUM imkanlarından (cihaz, laboratuvar, teknik uzman vb) duruma göre ücretsiz ve/veya indirimli yararlanabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Sukan programla ilgili şu açıklamada bulundu: “Spin-SUNUM girişimcileri aynı zamanda SUNUM İş ve Proje Geliştirme ekibi desteğiyle SUNUM araştırmacılarına erişebilecek ve iş birliği ile danışmanlık fırsatlarından faydalanabilecek. Böylece ürün geliştirme, SUNUM İş Ekosistemine erişim, büyük firmalar ve KOBİ’ler ile eşleşme ve iş birliği imkanına da sahip olabilecek. Seçilen start-up’lar kendi Ar-Ge altyapılarını oluşturmak için zaman ve kaynak harcamadan, mevcut imkanların desteği ile pazara daha hızlı ulaşma imkanı da bulacak.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler