1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Süloğlu RES büyüyüp depolamalı santral olacak 

Süloğlu RES büyüyüp depolamalı santral olacak 

Edirne’de işletilmekte olan Süloğlu Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesi arttırılarak 131 MW’a çıkarılması ve 20 MWh kapasiteli depolama tesisi kurulması planlanıyor.

Süloğlu RES büyüyüp depolamalı santral olacak 

Enerji Günlüğü - Entek Elektrik, Edirne’deki Süloğlu RES’e 10 adet türbin ekleyerek kurulu gücü 131 MW’a çıkaracak. Şirket 910 milyon TL’yi aşan yatırımla ayrıca santral alanında depolama tesisi de kuracak. 

Tüpraş'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi A.Ş. Edirne’de işletmekte olduğu Süloğlu Rüzgar Enerji Santrali’nde (RES) kapasite artışı planlıyor. Edirne İli, Lalapaşa İlçesi, Kalkansöğüt, Hacıdanişment ve Vaysal Köyleri sınırları içerisinde gerçekleştirilecek proje kapsamında 20 türbinden oluşan toplam 66 MW kurulu güce ilave olarak 65 MW kurulu güçte 10 adet rüzgar türbini kurularak toplam kapasitenin 131 MW’a çıkarılması planlanıyor. Ayrıca 20,1916 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması da planlanıyor. Proje bedelinin 910 milyon TL’yi aşması öngörülüyor. 

Proje kapsamında yıllık azami üretilebilecek elektrik enerjisi 460 milyon kWh/yıl olarak tahmin ediliyor. Tesis kapsamında üretilen enerji; sisteme bağlanarak enterkonnekte sisteme verilecek.

Santrale yardımcı kaynak olarak 20,1916 MWm kurulu güçte güneş enerji santrali için Çevre Bakanlığı tarafından verilen ÇED Olumlu Kararı da bulunuyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler