1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Edirne’deki Süloğlu RES güneşle hibrite dönüşecek

Edirne’deki Süloğlu RES güneşle hibrite dönüşecek

Süloğlu Elektrik, 376 milyon lira yatırımla Edirne’deki rüzgar santrali sahasına 20 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. 

Edirne’deki Süloğlu RES güneşle hibrite dönüşecek

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde işletilmekte olan 66 MW kurulu gücündeki Süloğlu Rüzgâr Enerji Santrali’ne (RES) yardımcı kaynak olarak 20 MW’lık güneş enerji santrali kurulacak. 

Süloğlu Elektrik Üretimi A.Ş., Edirne’nin Lalapaşa ilçesi sınırları içinde işletmekte olduğu 66 MW kurulu gücündeki Süloğlu Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) birden çok kaynaklı üretim tesisine dönüştürmeyi planlıyor. 376,3 milyon lira değerindeki proje ile santrale yardımcı kaynak olarak toplam 20,1916 MW kurulu gücünde  iki adetGüneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. 

Tesise yardımcı kaynak eklenmesi, santralde yaşanabilecek mekanik kayıpların önüne geçilerek enerji verimliliğinin ve tesisin sürdürülebilirliğinin artmasını sağlayacak. İlk güneş santrali için 5,48 hektarlık alan üzerine 9.204 adet panel ve 1 adet evirici kurulacak. İkinci güneş santrali içinse 14,79 hektarlık alana 27.508 adet panel ve 3 adet evirici kurulacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler