1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkaracak

Tesla çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkaracak

Çalışanlarının %10’unu işten çıkarmaya hazırlandığı kaydedilen ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Hindistan'da 2-3 milyar dolarlık yatırıma hazırlandığı belirtildi.

Tesla çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkaracak

Enerji Günlüğü - Son dönemde piyasa değerindeki hızlı düşüş ve işten çıkarma planlarıyla gündeme gelen Tesla'nın Hindistan'da 2-3 milyar dolarlık yatırıma hazırlandığı belirtildi. Reuters'ın haberine göre, Tesla'nın CEO'su Elon Musk Hindistan ziyareti kapsamında Pazartesi günü Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya gelerek dünyanın üçüncü büyük otomobil pazarı olan Hint pazarına girme planını açıklayacak.

EN AZ 14 BİN ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILACAK

Tesla, çalışanlarının %10'undan fazlasını işten çıkarmayı planladığına dair kurum içi bir e-posta gönderdi. Bu hamlenin en az 14 bin çalışanı etkileyeceği tahmin ediliyor.

Tesla, 2020'den beri araç satışlarında düşüş yaşıyordu. 2023'te ise şirket, dünyanın 1 numaralı elektrikli araç üreticisi konumunu Çin merkezli BYD'ye kaptırmıştı.

İKRAMİYE PAKETİ YENİDEN HİSSEDARLARIN ONAYINA SUNULDU

Öte yandan Tesla yönetim kurulu, Elon Musk'ın mahkeme kararıyla iptal edilen 56 milyar dolarlık ikramiye paketinin yeniden kabulü için tekrar hissedarların onayına sundu. ABD’nin Delaware eyaletinde bir Tesla hissedarının beş yıl önce açtığı davada mahkeme, şirketin yönetim kurulu tarafından 2018 yılında Elon Musk'a ödenen rekor seviyedeki ikramiyeye ilişkin anlaşmanın geçersiz olduğuna hükmetmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler