1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mat Enerji’den konkordato ilanı

Mat Enerji’den konkordato ilanı

Enerji altyapı projelerinde aldığı ihalelerle tanınan müteahhitlik firması Mat Enerji’nin üç aylık konkordato talebi kabul edildi.

Mat Enerji’den konkordato ilanı

Enerji Günlüğü - Enerji sektörüne yönelik müteahhitlik hizmetleriyle tanınan Mat Enerji, İnşaat, Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında 3 aylık konkordato mühleti verildi. Ankara 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin konkordato talebi üzerine 3 aylık geçici mühlet verilmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca konkordato komiserleri kurulu görevlendirilmesini kararlaştırdı. 3 aylık konkordato süresi 24 Nisan 2024 günü saat 15.30 itibariyle başladı. 

İlan metnine ulaşmak için tıklayın!  

Mat Enerji, başta Türkiye Elektrik İletim AŞ TEİAŞ olmak üzere pek çok kamu ve özel sektör ihalesinde önemli taahhütleri yerine getirmiş bir firma olarak biliniyor. Şirket, aldığı iletim hattı ve trafo merkezi ihaleleri ile sektörün önde gelen firmaları arasında yer alıyor. 

Yakın zamanda Datel, Anadolu Elektrik ve Yılmaz Elektrik gibi enerji sektörünün büyük şirketleri yaşadıkları mali sorunları aşamayıp konkordato talebinde bulunmuşlardı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler