1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dünyanın en büyük GES’inde Türk şirketi imzası

Dünyanın en büyük GES’inde Türk şirketi imzası

Suudi Arabistan Krallığı, NEOM bölgesinde 700 km2’lik bir alanda hayata geçireceği dünyanın en büyük güneş enerji santrali projesi için Asunim’i seçti.

Dünyanın en büyük GES’inde Türk şirketi imzası

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, çöl bölgesinde güneş enerjisinden elektrik üretmeyi hedefleyen dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini Asunim Group ile hayata geçiriyor. Toplamda 36 GWp gücüne sahip ve hayata geçeceği dönemdeki büyüklüğü 15 milyar dolara ulaşacak olan bu devasa güneş enerjisi santralinin projelendirmesi, mekanik süreçleri, uygunluk testleri gibi kritik süreçlerini yöneten Asunim Türkiye de projede önemli rol üstleniyor. 

 YENİ PROJE İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI

Proje, Asunim ve proje ortakları tarafından ön yerleşim ve tasarım, saha değerlendirmesi, üç boyutlu topografik modelleme, çakma/çekme testleri, kullanılacak ürün ve tedarikçilerin teknik özellikleri ile LCOE çalışmalarını içerecek şekilde özenle tasarlandı. Asunim, 20GW'lik tasarımı tamamladıktan sonra, yeni 16 GW'lik bir proje için sözleşme imzaladı ve çalışmalar halen devam ediyor. Tasarımların uygulanmasına 2027 yılında başlanması ve projenin 5 yıl sürmesi öngörülüyor. 

“GURUR DUYUYORUZ”

Asunim Yönetim Kurulu Başkanı Umut Gürbüz, kazandıkları güneş enerjisi santrali ihalesiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "İleri mühendislik hizmetlerimiz, yüksek kaliteli çözümlerimiz, 1.7GW'ın üzerindeki güçlü global referanslarımız ve yetenekli, aynı zamanda deneyimli mühendislik ekibimiz sayesinde dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini şekillendirmek üzere onlarca şirket arasından seçilmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler