1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Galyum Enerji, biyokütle tesisine yardımcı GES kuracak

Galyum Enerji, biyokütle tesisine yardımcı GES kuracak

Galyum Enerji, Şanlıurfa’da kuracağı Biyokütle Enerji Santralini güneş enerjisi ile hibrit santrale dönüştürecek. Şirket, yardımcı kaynak GES için 80 milyon TL harcayacak.

Galyum Enerji, biyokütle tesisine yardımcı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Şanlıurfa’da kurulması planlanan Galyum Biyokütle Enerji Santraline Yardımcı Kaynak olarak 5 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali eklenecek.

Galyum Enerji AŞ tarafından, henüz projelendirme aşaması devam etmekte olan Galyum Biyokütle Enerji Santraline Yardımcı Kaynak olarak Güneş Enerji Santrali eklenmesi planlanıyor. Projenin değeri 80 milyon TL olarak öngörülüyor.

Proje ile şirket, Şanlıurfa İli, Karaköprü İlçesi, Yoğunburç Mahallesi sınırları içerisinde 5 MWe kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. Böylece gıda ve yem değeri olmayan tarımsal atıkların yakılarak elektrik üretildiği Galyum Biyokütle Santrali birden çok kaynaklı üretim tesisine dönüştürülecek. Güneş santralinin kurulmasıyla tesis toplam kurulu gücü 10,29995 MWm / 5,0 MW olacak.

Kurulacak olan yardımcı kaynak güneş enerji santralinde toplam 70.010 m2 (7,0 ha) alan üzerinde; 11.111 adet panel ve 25 adet evirici kullanılacak. Tesise yardımcı kaynak eklenmesi, santralde yaşanabilecek mekanik kayıpların önüne geçilerek enerji verimliliğinin ve tesisin sürdürülebilirliğinin artmasını sağlayacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler