1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Albayrak: 2017’de riskli madenlerde denetimleri 4 katına çıkarttık

Albayrak: 2017’de riskli madenlerde denetimleri 4 katına çıkarttık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2017 yılında riskli madenlerde denetimlerin asgari 4 katına çıkartıldığını söyledi.Enerji...

Albayrak: 2017’de riskli madenlerde denetimleri 4 katına çıkarttık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2017 yılında riskli madenlerde denetimlerin asgari 4 katına çıkartıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Kazan Soda Elektrik Fabrikası Açılış programında yaptığı konuşmada, 2017 yılının, enerjinin yanında maden alanında yapısal dönüşümlerin hayata geçirildiğini bir yıl olduğunu belirterek, risk analizi dönemi başlatıldığını kaydetti.

Albayrak, “Karada bir milyon metre sondajı tamamlarken, ülkemizin zenginliklerini tam olarak tespit için jeofizik ve Jeokimya haritalarının çalışmalarını hızlı bir şekilde başlattık. Jeokimya haritalarının 18 paftasının 14’ünü yıl sonu itibariyle bitirdik. İlkbahar bitmeden kalan 4 paftayı da bitirip, Türkiye, ilk yarı yılda jeokimya haritalarının tüm resmini çekerek tamamlamış olacak. 2018 hedefimiz, jeofizik alanındaki tüm haritaların da tamamlanmasıyla madencilik alanında farklı bir noktaya taşımış olacağız. İnsan, bilim odaklı ve şeffaf olarak nitelendirdiğimiz yeni madencilik stratejimiz çerçevesinde risk analizi dönemini başlattık. 2017, riskli madenlerde denetimleri asgari 4 katına çıkarttığımız bir yıl oldu. Maden alanında çok önem verdiğimiz yeni ihale döneminin de altyapısını tamamladık. Cevheri bizde olan pek çok madeni, teknoloji eksikliği nedeniyle yurt dışına ihraç ettikten sonra, yarı ürün veya nihai ürün olarak çok daha yüksek fiyata Türkiye’ye ithal ediyorduk. Bu tesis gibi yeni dönemde yeni yapılacak yatırım planlaması stratejisi ile birlikte bu alandaki eksikliği, cari açığımızı da arttıran eksikliği son verme noktasında adımlar atıyoruz. Artık maden sahalarımız nihai ürün geliştirecek fabrika ve Ar-Ge tesisi şartı yapma noktasında ortaklık ya da kar paylaşımı modeliyle birlikte yeni bir ihale modeli gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler