1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. MYK'ye 80 teknik uzman alınacak

MYK'ye 80 teknik uzman alınacak

Enerji Günlüğü - Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) 80 teknik uzman alacak. Mesleki Yeterlilik Kurumu, geçici süreli çalıştırılacak kişi havuzuna denetçi...

MYK'ye 80 teknik uzman alınacak
Enerji Günlüğü - Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) 80 teknik uzman alacak.
 
Mesleki Yeterlilik Kurumu, geçici süreli çalıştırılacak kişi havuzuna denetçi ve ulusal yeterliliklerdeki değerlendirici ölçütlerine haiz teknik uzman alacağını duyurdu.
 
Teknik uzmanların 8'i cam, çimento ve toprak, 2'si elektrik elektronik, 12'si enerji, 12'si inşaat, 2'si iş ve yönetim, 3'ü maden, 6'sı makine, 35'i de otomotiv sektörlerinde olmak üzere toplamda 80 personel işe alınacak.

Teknik uzman olarak başvurulan alanda en az önlisans ve üzeri eğitime sahip olunması, (tercihen lisans mezunu olmak) MYK, TÜRKAK  veya kalite yönetim sistemleri denetimlerinde daha önce görev alınmış olunması, ulusal yeterlilik sistemi ve bileşenleri hakkında bilgi sahibi olunması, ulusal meslek standardı ve ulusal yeterliliklerin hazırlanması çalışmalarında görev alınmış olunması tercih sebebi olacak.

 
Denetçi başvurusu için ise en az lisans düzeyinde diplomaya sahip olmak, Avrupa Akreditasyon Birliği ile çok taraflı tanıma anlaşması imzalamış bir akreditasyon kuruluşu ya da bu akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiş bir kuruluş tarafından verilen denetçi eğitimini başarıyla tamamlayarak belge almış olmak, en az 8 yıllık mesleki deneyime sahip olmak, belgelendirme kuruluşu denetimleri, uygunluk değerlendirme faaliyetleri veya yönetim sistemleri alanlarında denetçi olmak için gerekli olan en az 20 günlük denetim tecrübesine sahip olmak şartları aranıyor.
 
Geçici süreli çalıştırılacak kişi havuzuna denetçi ve teknik uzman alımı için başvurular 19 Ocak 2018 mesai bitiminde sona erecek.
 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler