1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 1. Türk-Alman Enerji İnovasyon Forumu 2013 düzenlendi

1. Türk-Alman Enerji İnovasyon Forumu 2013 düzenlendi

Enerji Günlüğü- Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar, "Alman iş adamlarının Türkiye'de yatırım yapmalarını teşvik etmek veya uygun ortaklar...

1. Türk-Alman Enerji İnovasyon Forumu 2013 düzenlendi

Enerji Günlüğü- Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar, "Alman iş adamlarının Türkiye'de yatırım yapmalarını teşvik etmek veya uygun ortaklar bulmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Berlin'de Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığındaki "1. Türk-Alman Enerji İnovasyon Forumu 2013"e katılan Yazar, Almanya ve Türkiye'nin özellikle yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarına ağırlık verdiğini ve bu iki alanla ilgili olan bir üçüncü alanın da yeni ve temiz teknolojiler olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE'NİN DÜNYADA ENERJİ KONUSUNDA EN BÜYÜK YATIRIMLARIN YAPILDIĞI BİR ÜLKE”

Yazar, "Türkiye'nin dünyada enerji konusunda en büyük yatırımların yapıldığı ve yapılacak olduğu bir ülke. Çünkü büyük bir enerji tüketimi ve her yıl artan yüksek seviyede enerji talebinde var. Ekonomik büyümeye paralel bir enerjiye artışı olan talep de olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin yalnızca bugünkü elektrik tüketimi 240 milyar kilovat olduğuna vurgulayan Yazar, bunun on yıl sonra ikiye katlanacağını belirterek, "Bu şu demek; her yıl aksama olmadan yeni enerji yatırımlarının ve verimli enerji yatırımlarının yapılması gerekliliği var demek" dedi. Yazar, ayrıca Türkiye'de yatırım yapılabilecek bir teknolojik birikim için uygun bir zeminin olduğunu hatırlattı. 

SENATÖR YZER, “ENERJİ TEKNOLOJİSİ DÜNYADA EN BÜYÜK BÜYÜME ALANI”

Berlin Eyaleti Ekonomi, Teknoloji ve Bilim Senatosu Senatörü Cornelia Yzer, enerji geçişi yönetiminin gelecek hükümetin merkezi konularından biri olduğunu belirterek, aynı zamanda enerji teknolojisinin dünyada en büyük büyüme alanı olduğunu kaydetti.

"Türkiye ve Berlin'i birleştiren, yakın ve verimli işbirliği gerçekleştirmek için ideal koşulların bulunduğunu anlatan Yzer, Almanya'nın komşu ülkeleri arasında en cazip enerji sektörüne sahip ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. 

“TÜRKİYE, RÜZGAR VE GÜNEŞ AÇISINDAN İYİ ŞARTLARA SAHİP”

Yzer, Türkiye'nin 2020 yılına kadar yenilenebilir enerji oranını yüzde 20 oranında artıracağını, rüzgar enerjisi için 8 bin kilometre kıyı şeridine sahip olduğunu ve güneş enerjisi açısından da çok iyi şartlara sahip olduğunu ifade etti.

Berlin'de enerji şirketlerinin ve araştırma kurumlarının çok olduğunu bildiren Yzer, araştırma ve endüstri sektörünün özellikleri Berlin'i uluslararası rekabetçi hale getirdiğini, yenilenebilir enerji sektöründe 35 bin kişinin 2 bin 400 şirkette yaklaşık 11 milyar Euro ciro elde edildiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler