1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. 10 AB uzman yardımcısı alınacak

10 AB uzman yardımcısı alınacak

Enerji Günlüğü - İçişleri Bakanlığı, sözlü sınav ile Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosu istihdam edecek.İçişleri Bakanlığı, merkez teşkilatında...

10 AB uzman yardımcısı alınacak

Enerji Günlüğü - İçişleri Bakanlığı, sözlü sınav ile Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosu istihdam edecek.

İçişleri Bakanlığı, merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 10 adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosuna 03-05 Ocak 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak Giriş (Sözlü) sınavı ile personel alınacağını ilanen duyurdu. 

Gerekli başvuru şartlarını taşıyan adaylar, Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan 2016 yılı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” 21-25 Kasım 2016 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda doldurarak müracaat edecekler.

KPSSP86 başarı puan sıralamasına göre Giriş (Sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin sonuç listesi, 06 Aralık 2016 tarihinde Bakanlık www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacak.

SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI

Giriş (Sözlü) Sınavı; sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50) puan, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10) puan, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10) puan, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10) puan, genel yetenek ve genel kültür (10) puan, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10) puan üzerinden değerlendirilmek suretiyle sözlü olarak tek aşamada yapılacak.

Giriş (Sözlü) Sınavını kazananlar, kesin başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle atama yapılacak kadro sayısı kadar asil, atama yapılacak kadro sayısının yarısını geçmemek üzere Giriş Sınav Kurulunca belirlenecek sayıda yedek olmak üzere açıklanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler