1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 10 çocuktan 5’i enerji tasarrufu farkındalığına ihtiyaç duyuyor

10 çocuktan 5’i enerji tasarrufu farkındalığına ihtiyaç duyuyor

Enerjisa Enerji, “Enerjimi Koruyorum” projesi ile çocuklara enerji verimliliği ve tasarruf bilinci aşılıyor.

10 çocuktan 5’i enerji tasarrufu farkındalığına ihtiyaç duyuyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, 2010 yılından bu yana süren uluslararası ödüllü sosyal sorumluluk projesi Enerjimi Koruyorum ile enerji verimliliği ve tasarruf bilincini çocuklara kazandırmaya yeni sezonda da devam ediyor. Bugüne kadar 15 ilde, 750 okulda, 300 binden fazla öğrenciyle buluşan Enerjisa Enerji, projenin 14. yılında Küsmesin Yıldızlar tiyatro oyunu, Enerji Koruyucuları eğitimleri ve öykü yarışması ile daha iyi bir gelecek için çocukları bilinçlendirecek.

Enerjimi Koruyorum sosyal sorumluluk projesinin yeni döneminde “Küsmesin Yıldızlar” tiyatro oyunu İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, Kastamonu, Adana ve Hatay illerinde çocuklarla buluşacak. Dünyanın enerji kaynaklarının korunması ve enerji tasarrufu konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Enerjimi Koruyorum kapsamında Bilim Virüsü iş birliği ile hayata geçirilen oyunlaştırılmış eğitim programı Enerji Koruyucuları ise İstanbul, Kastamonu, Ankara, Adana, Mersin, Gaziantep illerinde gönüllü üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek.

BİLİNÇLENME OKULDA BAŞLIYOR

Enerjisa Enerji tarafından bağımsız bir araştırma şirketi iş birliğiyle gerçekleştirilen çocuklarda enerji tasarrufu farkındalığı araştırması ilgi çekici sonuçlar ortaya koyuyor. Türkiye çapında 7-13 yaş arası çocuk sahibi 1000 ebeveyn ile yapılan araştırmaya göre çocukları yüzde 54’ünün elektrik tasarrufu konusundaki bilincinin sınırlı seviyede olduğu görülüyor. Tasarruf alışkanlıklarından özellikle su israfı çocukların en çok duyarlı olduğu konu olurken, 10 çocuktan 8’i bilinçlenmeye okullarda başlıyor.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ FARKINDALIĞI

ebru-tascioglu.jpgİklim değişikliği ile mücadelede, sürdürülebilir toplumlar ve şehirler oluşturmada kritik bir öneme sahip olan enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini belirten Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, değişimin çocuklarla gerçekleşeceğine işaret etti. Taşçıoğlu, “Yapılan araştırmalara göre şuan 0-3 yaş grubundaki çocuklarımız, yaşamları boyunca, ortalamanın iki katı kadar orman yangınına, 2.8 katı kadar hasat kıtlığına, 2.6 katı kadar kuraklık olayına ve 2.8 katına kadar sel baskınlarına maruz kalacağını gösteriyor. Tam bu noktada Enerjisa Enerji olarak daha iyi bir gelecek için sorumluluk alıyoruz. Geleceğimiz olan çocukları ve tüm toplumu enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirerek farkındalık yaratacak çalışmalara değer veriyoruz.  2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’yla bir protokol imzalayarak hayata geçirdiğimiz Enerjimi Koruyorum projemizin 14. yılına ulaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzbinlerce çocuğa verdiğimiz eğitimlerin önemini bir kez daha ortaya koyan yaptığımız araştırmanın sonuçlarının da gösterdiği gibi farkındalık yaratmak konusunda okuldan ve aileden sağlanan bilgi en önemli kazanım oluyor. Bugüne kadar 15 ilde 750 okula ulaşarak eğitim verdiğimiz çocuklarımızın daha iyi bir gelecek için dünyamızı şekillendireceğine olan inancımızla projemizi büyüterek hız kesmeden devam ettireceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler