1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. 10 ilde doğalgaz kamulaştırmaları yapılacak

10 ilde doğalgaz kamulaştırmaları yapılacak

Enerji Günlüğü - Doğal gaz boru hattı projelerinin gerçekleştirilmesi için Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Çanakkale, Manisa, Gümüşhane, Kocaeli, Sakarya,...

10 ilde doğalgaz kamulaştırmaları yapılacak

Enerji Günlüğü - Doğal gaz boru hattı projelerinin gerçekleştirilmesi için Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Çanakkale, Manisa, Gümüşhane, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Konya illerinde bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu, dokuz ayrı doğal gaz projesi için aldığı acele kamulaştırma kararlarını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu. 

Buna göre, BOTAŞ, Gölhisar Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için Denizli ve Burdur illerinde, Emirdağ Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ve Sandıklı ve Şuhut ilçeleri Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için Afyonkarahisar ilinde, Çanakkale-Lapseki Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için Çanakkale ilinde; Gördes İlçesi Doğal Gaz İletim Hattı Projesi için Manisa ilinde, Kelkit İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için Gümüşhane ilinde, Demirciler Pig-Adapazarı Pig Loop Hattı Projesi ile Adapazarı Pig-Düzce Pig Loop Hattı Projesi için Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde, kurulacak doğalgaz dağıtım sistemi ve Konya Enerya RMSA III Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesi için Konya ilinde acele kamulaştırmalar yapacak.  

KAMULAŞTIRILACAK ALANLAR

Denizli ili Acıpayam, Serinhisar, Merkez ve Pamukkale ilçelerindeki bazı taşınmazlar; Burdur ili Gölhisar ilçesinde bazı taşınmazlar; Afyonkarahisar ili Emirdağ, Bolvadin, Çay ilçeleriyle Şuhut ve Sandıklı ilçelerinde; Çanakkale ili Merkez, Lapseki ve Biga ilçelerinde; Manisa ili Akhisar ve Gördes ilçelerinde; Gümüşhane ili Kelkit ilçesinde; Kocaeli ili İzmit, Derince ve Körfez ve Dilovası ilçerinde; Sakarya ili Adapazarı ilçesinde; Düzce ili Merkezde; Konya ili Selçuklu ilçesi Dokuz köyünde, Selçuklu ilçesi Bağrıkurt köyünde ve Selçuklu ilçesinde yer alan bazı taşınmazlar Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler