1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 10 yılda 10 bin “yeşil iş”

10 yılda 10 bin “yeşil iş”

Enerji Günlüğü - Filli Boya Yalıtım Grubu, ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefleyen Sürdürülebilirlik Akademisi...

10 yılda 10 bin “yeşil iş”

Enerji Günlüğü - Filli Boya Yalıtım Grubu, ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefleyen Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından dördüncüsü düzenlenen Yeşil İş Konferansı’a sektöründen tek isim olarak katıldı. Bu yılki teması ‘Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir İş’ olarak belirlenen konferansta Filli Boya Yalıtım – Capatect olarak bugüne kadar yapılan çalışmaları ve alınması gereken önlemleri anlattı.
Filli Boya Yalıtım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk enerji tüketiminin %37’sinin binalarda gerçekleştiğine değindi. Konutlardaki enerji tüketiminin ise %70 ile ısıtma nedeniyle olduğuna dikkat çekti. Bunu önüne geçmenin ise ısı yalıtımıyla olacağına söyledi. Dindoruk ayrıca, hükümetler ve iş dünyasının atması gereken stratejik adımların neler olacağını anlattı. Diğer yandan yapı sektörünün bu vizyonun neresinde durabileceği ve ona nasıl destek sunabileceğini aktardı. Ayrıca 10 yıllık çalışma sonucu 10 bin ustanın yetiştirildiği ve 1.26 milyon ton karbon salınımının önüne geçildiği belirtildi.
Capatect’in WWF Türkiye ile sürdürdüğü “DAHA İYİ BİR DÜNYA” projesi katılımcılara örnek olarak sunuldu. Türkiye’yi adım adım gezip seminerler düzenleyerek iklim değişikliği ve enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen projenin çalışma ayakları tarif edildi. Filli Boya tarafından 2003 yılında Türkiye pazarına sunulan Capatect Isı Yalıtım Sistemi, Capatect markasının sahip olduğu 40 yıllık ürün ve uygulama tecrübesini, üstün ısı yalıtım performansına sahip Capatect Dalmaçyalı Isı Yalıtım Levhası ile birleştiren bir sistemdir.

Önceki ve Sonraki Haberler