1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. 100 kW GES`ler AG bağlantısı yapabilmeli

100 kW GES`ler AG bağlantısı yapabilmeli

Enerji Günlüğü - (Güneş Enerjisinin Önünü Açacak 21 Öneri - 11 / Ateş Uğurel) Kurulu gücü 100 kW'a kadar olan tüm sistemler alçak gerilim (AG) üzerinden...

100 kW GES`ler AG bağlantısı yapabilmeli

Enerji Günlüğü - (Güneş Enerjisinin Önünü Açacak 21 Öneri - 11 / Ateş Uğurel) Kurulu gücü 100 kW'a kadar olan tüm sistemler alçak gerilim (AG) üzerinden bağlanmalı.

Bu konu özellikle küçük-ortak ölçekli güneş elektriği santrali kurulumları için çok önemli. Dünyanın birçok ülkesinde 100 kW ve üstü alçak gerilim (AG) bağlantı yapılıyor.

Buna rağmen Türkiye'de bu neden hâlâ 11 kW ile sınırlı anlamak mümkün değil. Eğer, hep ifade edildiği gibi buradaki mesele can sağlığı ise Amerikalı'nın da canı can, Alman'ın da canı can.

Aslında TEDAŞ içindeki çok değerli mühendisler de bu konuyu savunan sunumlar ve akademik yayınlar yaptı. Bunun, yani 100kW'ya mümkün olduğuyla ilgili bir teknik çalışma (TEDAŞ tarafından yapılan) web sayfamızda mevcut.

Yine de son kez, konusunda uzman elektrik-elektronik mühendisleri ve dağıtım şirketleri ile bu konuyu tartışmak lazım. Hatta belki de bu konu başlığı altına, birçok ülkede istenmeyen ancak Türkiye'de istenen koruma röleleri gibi teknik detayları da eklemek iyi olur önümüzdeki günlerde. 

İŞTE, GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARININ ÖNÜNÜ AÇACAK 21 ÖNERİ!

Önceki ve Sonraki Haberler