1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. 11. Mavi Koridor Rallisi tamamlandı

11. Mavi Koridor Rallisi tamamlandı

Enerji Günlüğü - Ağır araçlarda sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) kullanılmasını teşvik etmeyi amaçlayan 11. Mavi Koridor Rallisi tamamlandı. 7....

11. Mavi Koridor Rallisi tamamlandı

Enerji Günlüğü - Ağır araçlarda sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) kullanılmasını teşvik etmeyi amaçlayan 11. Mavi Koridor Rallisi tamamlandı. 

7. St. Petersburg Uluslararası Gaz Forumunun bir parçası olarak 18 Eylül'de Lizbon'da başlayan 11. Mavi Koridor (Blue Corridor Rally) Rallisi St. Petersburg'da sona erdi.

Doğalgaz kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan rallinin rotası, Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Lichtenstein, Almanya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Rusya oldu. Yarışçılar 19 günde 5300 kilometreden fazla yol kat etti.

LNG yakıtlı kamyonlar, rallinin her aşamasını başarılı bir şekilde tamamladı. Bu kamyonlar arasında KAMAZ ve Ural NEXT gibi Rusya'nın ilk sertifikalı LNG destekli araçlar vardı. Ayrıca, Iveco, Scania ve Minsk Otomobil Fabrikası tarafından üretilen LNG yakıtlı kamyonların yanısıra Volkswagen, Seat ve Lada gibi üreticilerin sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) yakıtlı otomobilleri de yarışa katıldı.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vitaly Markelov, kapanış töreninde yaptığı konuşmada “Blue Corridor rallisi, doğalgazın tüm Avrupa kıtasında araç yakıtı olarak kullanılabileceğini ve zararlı emisyonları etkin bir şekilde azaltarak çevreyi iyileştirebileceğini bir kez daha gösterdi"dedi.

Sıkıştırılmış doğal gaz, özellikle birçok Avrupa ülkesinde, özellikle otomobillerde yaygın olarak kullanılıyor. Sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) de kamyonlarda olduğu gibi yaygınlaşabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler