1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 11 şehirde 91 kilometrelik bisiklet yolu projesi

11 şehirde 91 kilometrelik bisiklet yolu projesi

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 11 ildeki 91 kilometrelik bisiklet yolu projesine toplamda 7,5 milyon TL maddi destek sağladı.Çevre...

11 şehirde 91 kilometrelik bisiklet yolu projesi

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 11 ildeki 91 kilometrelik bisiklet yolu projesine toplamda 7,5 milyon TL maddi destek sağladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kocaeli, Ordu, Sakarya, Yozgat, Erzurum, Nevşehir, Tokat, Erzincan, Kilis, Malatya ve Kahramanmaraş belediyeleri ile Atatürk Üniversitesi kampüsündeki bisiklet yolu projelerine toplamda 7 milyon 518 bin TL maddi destek sağlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bisiklet yolu konusunda Bakanlığa il, ilçe belediyeleri ve üniversitelerden birçok proje geldiğini ifade etti. Öztürk konuşmasına şöyle devam etti, “Bisiklet yolları toplu taşıma sistemi ile entegre oldursa ve bisiklet kullanımı artarsa insanların fiziksel hareketliliği artacak, sağlık harcamaları da daha düşük seviyede olacak. Araçların sera gazı salımı miktarı 70 birimken bisiklette herhangi bir gaz salımı yok. Bu bakımdan bisiklet en çevreci ve sağlıklı ulaşım aracı. Bisikletli ulaşım arttıkça ulaşım kaynaklı emisyonlar da azalacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler