1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 12 enerji projesi için 10 ilde acele kamulaştırma yapılacak

12 enerji projesi için 10 ilde acele kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü – Bakanlar Kurulu beş iletim hattı projesi, bir üretim tesisi projesi, dört HES projesi ve iki RES projesi için kamulaştırma kararları...

12 enerji projesi için 10 ilde acele kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü – Bakanlar Kurulu beş iletim hattı projesi, bir üretim tesisi projesi, dört HES projesi ve iki RES projesi için kamulaştırma kararları aldı.

Resmi Gazete’nin 24.05.2014 tarihli sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarında Ordu, Giresun, İzmir, Tokat, Artvin, Samsun, Erzurum, Hatay, Konya ve Tekirdağ illerinde bulunan sahalarda beş iletim hattı projesi, bir üretim tesisi projesi, dört HES projesi ve iki RES projesi için taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

5 AYRI İLETİM HATTI PROJESİ

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne (TEİAŞ) ait “154 kV Ordu-Ünye Enerji İletim Hattı Projesi”, “154 kV Ordu-Gölköy Enerji İletim Hattı Projesi”, “154 kV Ordu-Giresun Enerji İletim Hattı Projesi” ve “154 kV Giresun-Ordu Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında güzergâha isabet eden Ordu ve Giresun’daki taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Ayrıca, bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek “154 kV (Kemalpaşa TM-Üniversite TM) Brş.N-Batı Anadolu Çimento Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında İzmir ili Bornova ilçesindeki güzergah üzerindeki taşınmazlar kamulaştırılacak.

HES KAMULAŞTIRMALARI

Tokat İlinde kurulacak Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Tokat ili Erbaa ilçesi Doğanyurt, Ayan ve Pınarbeyli köylerindeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Artvin İlinde tesis edilecek Taşköprü Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Borçka ilçesi Aralık ve Atanoğlu köylerinde bulunan taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Samsun İlinde tesis edilecek Beşpınar Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Vezirköprü ilçesi Beşpınar ve Öğürlü köylerinde bulunan taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Erzurum İlinde kurulacak Çayhan II Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla İspir ilçesi Çayırözü köyünde bulunan taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

RES KAMULAŞTIRMALARI

Hatay İli, Sebenoba-Gözene-Yayladağı mevkiinde kurulacak rüzgâr enerjisine dayalı üretim tesisinin yapımı amacıyla, Yayladağ ilçesi Senenoba ve Gözene köylerinde bulunan taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Konya İlinde tesis edilecek Bağlar Rüzgâr Elektrik Santralinin yapımı amacıyla, Selçukluilçesi Güvençköyündeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

TEKİRDAĞ ÜRETİM TESİSİ KAMULAŞTIRMASI

Tekirdağ İli, Muratlı İlçesinde tesis edilecek enerji üretim tesisinin yapımı amacıyla Muratlı ilçesi Aşağısevindikli köyünde bulunan taşınmazlartapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler