1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. 12 petrol üreticisi ülke incelemede

12 petrol üreticisi ülke incelemede

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarındaki düşüşün 12 petrol üreticisi ülkenin ekonomisine olası olumsuz yansımaları incelenecek.Uluslararası kredi derecelendirme...

12 petrol üreticisi ülke incelemede

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarındaki düşüşün 12 petrol üreticisi ülkenin ekonomisine olası olumsuz yansımaları incelenecek.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, petrol piyasasındaki yapısal şokun ülke ekonomilerini ve dolayısıyla kredi profillerini zayıflattığı vurgulayarak, 12 petrol üreticisi ülkeyi olası bir not indirimi için incelemeye aldığını açıkladı.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ekonomilerine olası olumsuz etkisi nedeniyle notları Moody's tarafından incelemeye alınan ülkeler şunlar:

Abu Dabi(Aa2), Angola(Ba2), Gabon(Ba3), Kazakistan(Baa2), Kuveyt(Aa2), Nijerya(Ba3), Papua Yeni Gine(B1), Katar(Aa2), Rusya(Ba1), Suudi Arabistan(Aa3), Trinidad & Tobago(Baa2) ve Birleşik Arap Emirlikleri(Aa2) kredi notlarını olası indirim için inceleyecek. 

Moody's, ayrıca Bahreyn'in kredi notunun Baa3'ten 'Ba1'e düşürüldüğü ve daha da düşürülmek üzere izlemeye alındığı belirtildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler