1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 12. Trondheim CCS Konferansı gerçekleştiriliyor

12. Trondheim CCS Konferansı gerçekleştiriliyor

CO2 yakalama, taşıma, kullanma ve depolamanın araştırılması ve geliştirilmesine odaklanan 12. Trondheim CCS Konferansı (TCCS-12) Norveç’te gerçekleştiriliyor.

12. Trondheim CCS Konferansı gerçekleştiriliyor

Enerji Günlüğü - Karbon yakalama, taşıma, kullanma ve depolama (CCS) konusunda Ar-Ge kurumları, üniversiteler ve endüstri tarafından yapılan en son çalışmaları ilerletmeyi, sunmayı ve tartışmayı amaçlayan Konferansın (TCCS)12.si yoğun bir katılımla Norveç’te gerçekleştiriliyor.

Dünyanın dört bir yanından karbon yakalama, taşıma, kullanma ve depolama (CCS) uzmanları, 12. Trondheim CCS Konferansı'nın (TCCS-12) ilk gününde Norveç’in liman kenti Trondheim'da bir araya geldi. SINTEF, Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (NTNU) ve Norveç CCS Araştırma Merkezi (NCCS) tarafından organize edilen Konferans iki yılda bir düzenleniyor. İki gün sürecek Konferans bugün sona eriyor.

37 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcıyı ağırlayan Konferans, CO2 yakalama, taşıma, kullanma ve depolamanın araştırılması ve geliştirilmesine odaklanıyor. Kar amacı gütmeyen bilimsel Konferans, CCS konusunda Ar-Ge kurumları, üniversiteler ve endüstri tarafından yapılan en son çalışmaları ilerletmeyi, sunmayı ve tartışmayı amaçlıyor.

“İKLİM HEDEFLERİMİZ İÇİN CCS’YE İHTİYACIMIZ VAR”

Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Terje Aasland yaptığı açıklamada, “İklim hedeflerimize ulaşmak için CCS'ye ihtiyacımız var. Teknolojiyi ticari olarak uygulanabilir kılmak için, değer zinciri boyunca maliyetleri düşürmeli ve çözümleri optimize etmeliyiz. Ar-Ge burada önemli bir rol oynuyor. TCCS, bilgi paylaşımına ve ivmeye katkıda bulunan önemli bir buluşma yeridir” ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler