1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 127 milyon ton petrol taşıyorum, ortağım yok

127 milyon ton petrol taşıyorum, ortağım yok

Enerji Günlüğü - Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, “Palmali Holding olarak geçen yıl 127 milyon ton petrol ve petrol ürünü...

127 milyon ton petrol taşıyorum, ortağım yok

Enerji Günlüğü - Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, “Palmali Holding olarak geçen yıl 127 milyon ton petrol ve petrol ürünü taşıdık. Tonajda dünya lideriyiz. Buralara ekibimle geldim. Bırakın devlet başkanlarını, hiçbir devletin memuruyla bile ortak değilim” dedi.

Hürriyet’e konuşan Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, şirketinin gemi sayısıyla da ilgili bilgi verdi. Dünyada gemi sayası olarak ilk 5’te olduklarını söyleyen Gurbanoğlu, taşınan tonaj olarak ise dünyada lider konumda olduklarını dile getirdi. Gurbanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşlettiğimiz ve kendi mülkümüz olan şu anda 270’in üzerinde gemimiz var. 170’in üzerinde gemi bize ait. Kiralıklar da uzun vadeli, 10-20 yıllık. Geçen yıl 127 milyon ton petrol ve petrol ürünü taşıdık. Bu açıdan baktığınızda bize yakın şirket tanımıyorum. Faaliyetlerimiz arasında kuru yük taşımacılığı çok az, toplam 13 gemimiz bunu yapıyor. Biz daha çok tankerciyiz. Türkiye’nin yıllık ihtiyacı 20 milyon ton ham petrol. Biz bunun 6 katı petrolü tek başımıza taşıyoruz. Palmali’nin en büyük avantajı Socar gibi Lukoil gibi büyük şirketlerle uzun vadeli kontratımız var.”

Önceki ve Sonraki Haberler