1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 130 milyon dolara arama gemisi

130 milyon dolara arama gemisi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2 ve 3 boyutlu arama yapabilecek sismik gemi alındığını bildirdi. Yıldız, denizlerdeki...

130 milyon dolara arama gemisi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2 ve 3 boyutlu arama yapabilecek sismik gemi alındığını bildirdi. Yıldız, denizlerdeki petrol ve doğalgaz aramalarıyla ilgili yapılan çalışmalarda bugün itibariyle önemli bir noktaya ulaşıldığını ve sismik aramalarla alakalı 6-7 aydan beri yürüttükleri çalışmalarda son aşamaya vardıklarını ifade etti. 2 ve 3 boyutlu sismik aramalarla alakalı uluslararası arenada başarısını kanıtlamış bir sismik gemi satın aldıklarını açıklayan Yıldız, “130 milyon dolar civarında bir ödeme yaptık. Bugün de Çanakkale Boğazı'ndan inşallah geçişini yapacak ve İstanbul'a doğru da yol alacak” dedi.

Yıldız, geminin öncelikle Karadeniz'de daha sonra da Akdeniz'deki sismik aramalar yapacağını kaydederek, şunları söyledi: "3 boyutlu yaptığı için de daha hızlı mesafe alacağımızı düşünüyorum. Sayın Başbakanımıza arz ettiğimde isminin Barbaros Hayrettin Paşa konmasını da onayladılar, uygun gördüler. Bu bizim özellikle karadaki yaptığımız çalışmalara ek olarak denizdeki yaptığımız çalışmaları ve uluslararası anlaşmalara zemin oluşturacak yapıyı çok güçlendirecek, hızlandıracak. Bunu hep beraber inşallah görmüş olacağız. Bu manada ben ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler