1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. 15 AB uzman yardımcısı alınacak

15 AB uzman yardımcısı alınacak

Enerji Günlüğü - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözlü sınav ile 15 Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosu istihdam edecek.Çalışma ve...

15 AB uzman yardımcısı alınacak

Enerji Günlüğü - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözlü sınav ile 15 Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosu istihdam edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nda açık bulunan 15 adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosuna 13-17 Şubat 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak Giriş (Sözlü) sınavı ile personel alınacağını ilanen duyurdu. 

Gerekli başvuru şartlarını taşıyan adaylar, Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan 2016 yılı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formunu” 14 Aralık 2016 -13 Ocak 2017 tarihleri arasında doldurarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Yıldızevler Mahallesi, Turan Güneş Bulvarı 713. Sokak, No: 4, 06450 Çankaya/ANKARA adresinde kurulacak kayıt kabul masasına bizzat veya posta yolu ile başvurabilecekler.

KPSS başarı puan sıralamasına göre Giriş (Sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin sonuç listesi, 10/02/2017 tarihine kadar Bakanlığımız www.csgb.gov.tr ve www.ikg.gov.tr adreslerinde ilan edilerek duyurulacak.

SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI

Adaylara mezun olunan bölüme ilişkin alan bilgisi ve genel kültür sorularına ilaveten, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın görev alanına giren konularda (çalışma hayatı, sosyal politika ve istihdam vb.) ve Başkanlığımız görev alanlarına ilişkin konularda (Avrupa Birliği (tarihçesi, kurumları, politikaları, Türkiye - Avrupa Birliği ilişkileri, Avrupa Birliği Mali Yardımları vb.) sorular yöneltilecek.

Giriş (Sözlü) Sınavını kazananlar, Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre atanacaklar. 

Avrupa Birliği Uzmanları ile Avrupa Birliği Uzman Yardımcılarının çalıştıkları alanlara ilişkin daha detaylı bilgiye www.csgb.gov.tr ve www.ikg.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler