1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 15. EIF Fuarı’ında odak güneş enerjisi oldu

15. EIF Fuarı’ında odak güneş enerjisi oldu

EIF Fuarı, 12-14 Ekim tarihine İstanbul’da gerçekleşti. Fuarın odağında bu yıl güneş enerjisi sistemleri vardı.

15. EIF Fuarı’ında odak güneş enerjisi oldu

Enerji Günlüğü - 15. EIF Fuarı 12-14 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Fuarı düzenleyen Çiğdem Dilek, güneş enerjisinin ağırlıklı olduğu enerji fuarına ilişkin görüşlerini Enerji Günlüğü’yle paylaştı.

EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı bu sene 15. kez düzenlendi. Daha önce Ankara ve Antalya’da düzenlenen fuar bu yıl 12-14 Ekim’de İstanbul’da yapıldı. Domino Fuarcılık’ın düzenlediği fuara, bu yıl 300 firma katılım gösterdi. İstanbul Fuar Merkezi’nde 40 bin m2’lik alana kurulan fuar, yenilenebilir enerjide özellikle güneş enerjisi ağırlıklı ilerledi. Global Enerji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Dilek, yabancı katılımcılar ve ticari heyetler için elverişli olması sebebiyle İstanbul ilinin tercih edildiğini belirterek bundan sonraki fuarların İstanbul’da düzenleneceğini ifade etti.

ENERJİ FUARI NİSAN AYINDA GAZİANTEP’TE

Ayrıca 2023 yılının Nisan ayında Gaziantep’te bir fuar daha düzenleneceğini duyuran Dilek, “EIF, İstanbul’da gerçekleştirilecek. Ama bunun yanı sıra bir kere de farklı lokasyonlarda ayrıca EIF’i gerçekleştireceğiz. Çünkü İstanbul’a açıkçası katılımcılarımızı davet ettiğimiz bir yer oluyor. Ama biz bir de istedik ki ayrıca yatırımcıların olduğu yerlere gidelim. Malum artık öz tüketim ve çatı üstü GES kurulumları çok fazla. Yatırımcının olduğu yerlerde de biz bu etkinliğimizi yapmak istedik. Bu sebeple EIF’i 2023 yılında Nisan ayında İstanbul’un dışında ikinci bir etkinlik olarak Gaziantep’te gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yaklaşık yüzde 30’unun yabancı firmalardan oluştuğu ve karma yapıda olan fuarın, güneş enerjisi ağırlıklı ilerlediğini dile getiren Dilek, “Bu fuarlar, Türkiye’nin bir yansıması. Türkiye’de şu anda en hızlı giden sektör güneş enerjisi sektörü, Türkiye’de ne gerçekleşiyorsa o yansıyor” şeklinde konuştu.

EIF'TEKİ TOPLAM İSTİHDAM 200 KİŞİ

Çiğdem Dilek, hedeflerinin Türkiye’de enerji fuarcılığını Avrupa’daki ve Amerika’daki fuarcılık anlayışıyla yapmak olduğunu belirterek, EIF’in neredeyse Avrupa’daki enerji fuarları boyutuna ulaştığını söyledi. Domino Fuarcılık adına EIF Fuarı’nda çalışan daimi ekibin 30 kişi olduğunu bildiren Dilek, “Bu 30 kişi bu EIF için çalışıyor. Tabi ki diğerleri, malum çok büyük bir alan, takviye hizmetler aldığımız diğer çalışan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Ama toplamda 200 kişiyi buluyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

İlgili Haberler