1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. 151 maden sahası aramalara açılacak

151 maden sahası aramalara açılacak

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, hukuki durumları sona eren 14 adet I-(B) Grup, 20 adet II. Grup, 6 adet III. Grup ve 111 adet IV. Grup...

151 maden sahası aramalara açılacak

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, hukuki durumları sona eren 14 adet I-(B) Grup, 20 adet II. Grup, 6 adet III. Grup ve 111 adet IV. Grup olmak üzere toplam 151 adet maden sahasını aramalara açamk üzere ihale yapacak.

Resmi Gazete’nin 12 Şubat 2014 tarihli sayısında yayımlanan ilana göre, 151 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Kanununun 30.ncu maddesine göre 12.02.2014 tarihinde ilan edilerek ihale edilmek üzere aramalara açılacak.

SAHALAR İKİ AY SÜRE İLE İLAN EDİLECEK

Sahaların koordinat dökümleri, alanlarını ve ihale tarihlerini içeren listeler, Genel Müdürlükte ve Genel Müdürlük internet sayfasında en az iki ay süre ile ilan edilecek.

Sahalar için başvurular sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte ve saat 13.30-14.00 arasında Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Konferans Salonunda İhale Komisyonuna doğrudan yapılacak.

ŞARTNAMELER 300 TL KARŞILIĞI TEMİN EDİLECEK

İhale şartnamesi, Vakıfbank Ankara Bahçelievler şubesindeki TR030001500158007287989352 nolu hesaba, 300,00 TL yatırılarak makbuzun 2 nci nüshası Maden İşleri Genel Müdürlüğü İhale Koordinatörlüğü’ne teslim edilerek temin edilecek.

İHALELER AÇIK ARTTIRMA USULÜ İLE YAPILACAK

İhale kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak olup, ihale teminatı teklif edilen ihale bedelinin %20’sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak. Bir sahaya bir ya da birden fazla müracaat yapılmış ise; ihalesi ilan edilen tarih ve saatte Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Konferans Salonunda yapılarak sonuçlandırılacak.

Aramalara açılan sahalara yapılacak başvurularda teklif mektubu ve geçici ihale teminatını ayrı ayrı kapalı zarflar içinde, zarfın üzerine Gerçek kişiler için, ihale edilecek sahanın İli, Erişim No, Müracaatçının Adı Soyadı, T.C. Kimlik No, Tüzel kişiler için ihale edilecek sahanın İli, Erişim No, Ünvanı, Vergi No, Vergi Dairesi, varsa Vekilin Adı Soyadı, T.C. Kimlik No bilgilerinin yazılması gerekecek.

İlan süresi içinde hiç başvuru yapılmayan sahalar, ihale gününü takip eden ilk iş gününde aynı grup maden için aramalara açık hale getirilecek. 

Ancak, işletme ruhsat safhasında hukuku sona eren sahalar ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından görünür rezervi belirlenerek Maden İşleri Genel Müdürlüğüne devredilen sahalara müracaat olmaz ise tekrar ihale edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler