1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 16 LPG şirketinin lisansına iptal

16 LPG şirketinin lisansına iptal

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, otomasyon sistemi kurmayan 44 akaryakıt dağıtım şirketine 659 milyon lira cezası kesti, 16 LPG şirketinin...

16 LPG şirketinin lisansına iptal

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, otomasyon sistemi kurmayan 44 akaryakıt dağıtım şirketine 659 milyon lira cezası kesti, 16 LPG şirketinin lisansını da iptal etti. 

Enerji sektörü, akaryakıt ve LPG sektöründeki bazı oyunculara verilen ceza haberleriyle çalkalanıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıt ve LPG sektörüyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, akaryakıt şirketlerine 659 milyon lira ceza kesildiği, LPG de ise 16 şirketin lisansının iptal edildiği bilgisi yer aldı.

EPDK'nın açıklaması şöyle: "Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun dün yapılan toplantısında toplam 892 akaryakıt istasyonunda otomasyon sistemi kurmayan 44 dağıtım şirketine 659 milyon 782 bin lira idari para cezası uygulanmasına, teknik düzenlemelere aykırı ürün bulunduğu tespit edilen LPG dağıtım şirketlerinden 16'sının dağıtıcı ve depolama lisanslarının iptal edilmesine karar verilmiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler