1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. 16 MW’lık denizüstü rüzgar türbini Çin'de üretime başladı

16 MW’lık denizüstü rüzgar türbini Çin'de üretime başladı

China Three Gorges Corporation tarafından işletilen Fujian Denizüstü Rüzgar Santralindeki 16 MW’lık rüzgar türbini elektrik üretimine başladı.

16 MW’lık denizüstü rüzgar türbini Çin'de üretime başladı

Enerji Günlüğü - Dünyanın ilk 16 MW’lık rüzgar türbini Çin’de elektrik üretmeye başladı. Türbin yılda 36 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.  

Doğu Çin’in Fujian Eyaleti kıyılarındaki dünyanın ilk 16 megavatlık denizüstü (offshore) rüzgar türbini başarıyla şebekeye bağlandı ve elektrik üretmeye başladı. China Three Gorges Corporation tarafından işletilen Fujian Denizüstü Rüzgar Santralindeki rüzgar türbininin, dünya çapında faaliyet gösteren tüm türbinler arasında en büyük tek ünite üretim kapasitesine sahip olduğu vurgulandı. 

TÜRBİN 36 BİN HANENİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK

Türbinin kanatlarının her biri 123 metre uzunluğunda ve yedi standart futbol sahası büyüklüğünde yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanı tarayabiliyor. Rüzgar türbininin yılda 66 milyon kilovat saatten fazla temiz elektrik üretebileceği ve üç üyeli 36 bin hanenin yıllık elektrik tüketim ihtiyacını karşılayabileceği tahmin ediliyor. Bu, yaklaşık 22 bin ton standart kömür tasarrufuna ve karbondioksit emisyonlarını yaklaşık 54 bin ton azaltmaya eşdeğer. 

“TEKNOLOJİDE BİR DÖNÜM NOKTASI”

China Three Gorges Corporation Başkanı Lei Mingshan, 16 megavatlık denizüstü rüzgar türbininin, denizüstü rüzgar enerjisi endüstriyel zincirinin temel teknolojisinde bir dönüm noktası olduğunu ve ülkenin denizüstü rüzgar enerjisi endüstrisinin sürdürülebilir gelişimini artıracağını söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler