1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. 18 Mart Çan Termik Santrali'nde patlama!

18 Mart Çan Termik Santrali'nde patlama!

Enerji Günlüğü - Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan 18 Mart Çan Termik Santrali’nde patlama meydana geldi. Patlamada bir işçi hayatını kaybederken...

18 Mart Çan Termik Santrali'nde patlama!

Enerji Günlüğü - Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan 18 Mart Çan Termik Santrali’nde patlama meydana geldi. Patlamada bir işçi hayatını kaybederken bir işçi de ağır yaralandı.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan kamuya ait 18 Mart Çan Termik Santrali'nde işçilerin conta değiştirdiği sırada buhar kazanında sıkışma nedeniyle patlama meydana gedi. Patlamada, işçilerden Ferdi Mutlu yaşamını yitirdi, Onur Terzi ağır yaralandı.

EÜAŞ tarafından işletilen santral 320 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 54. Çanakkale'nin ise 4. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 12. büyük Linyit Termik Santrali'dir. 18 Mart Çan Termik Santrali ortalama 1.673.625.231 kilovatsaat elektrik üretimi ile 505.627 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. 18 Mart Çan Termik Santrali sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 531.310 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmakta.

Önceki ve Sonraki Haberler