1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 19 elektrik dağıtım şirketine 280,5 milyon TL kalite cezası

19 elektrik dağıtım şirketine 280,5 milyon TL kalite cezası

EPDK’nın belirlediği kalite standartlarını yakalayamayan 21 elektrik dağıtım şirketinden 19’una yaklaşık 280 milyon 500 bin TL para cezası verildi.

19 elektrik dağıtım şirketine 280,5 milyon TL kalite cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, şart koştuğu kalite standartlarını yakalayamayan 19 elektrik dağıtım şirketine yaklaşık 280 milyon 500 bin TL ceza kesti.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından özellikle elektrik kesintilerinin azaltılması, akıllı şebekelerin yaygınlaştırılması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi, inşaat bittiğinde elektrik altyapısının hazır olması, çağrı merkezi performansının arttırılması gibi konularda dağıtım şirketlerinin tüketicilere üst düzey kalitede hizmet vermesi amacıyla hayata geçirilen kalite faktörü uygulaması kapsamında 21 elektrik dağıtım şirketinin 19’unun kalite konusunda EPDK tarafından belirlenen standartları yakalayamadığı ortaya çıktı. 

19 DAĞITIM ŞİRKETİ 280 MİLYON 500 BİN TL CEZA ÖDEYECEK

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2020 yılında yürürlüğe giren kalite faktörü düzenlemesi ile dağıtım sektöründe yeni bir dönem başlattıklarını ve ilgili şirketleri de kaliteden taviz vermeleri, tüketici mağduriyetine sebep olmaları halinde ağır cezalarla karşılaşacakları konusunda uyardıklarını hatırlattı.  Yılmaz; “İşin doğası gereği bu 19 şirket ağır bir ceza ile karşı karşıya kalırken kalan 2 şirket de kaliteli hizmet kriterlerimizi karşıladığı için ödüllendirilecek” dedi.

“DERS ÇIKARILMAZSA CEZALAR KATLANARAK GELMEYE DEVAM EDECEK”

Dağıtım sektörünün bu karardan ders çıkarması gerektiğini belirten Yılmaz, aksi halde cezaların katlanarak gelmeye devam edeceğini kaydetti. 

EPDK Başkanı şunları söyledi; “Vatandaşlarımız elbette en kaliteli hizmeti hak ediyor. Dağıtım şirketlerinin de görevi bunu sağlamak ve daha üstün nitelikte hizmet vermek için sürekli kendini geliştirmek. 19 dağıtım şirketinin 280 milyon TL’yi aşan bu cezadan gereken dersi çıkarmasını ve en az belirlediğimiz standartlarda hizmet vermesini bekliyoruz. Tüketicilerimizin yüksek kalitede hizmet almadığı yerde bunun bedelini ilgili şirketlerin ödemesi kaçınılmazdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler