1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. 2. Akkuyu Liselerarası Fizik Yarışması tamamlandı

2. Akkuyu Liselerarası Fizik Yarışması tamamlandı

Enerji Günlüğü - Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından “Mersinli Genç Fizikçiler Yarışıyor” sloganıyla düzenlenen, 2. Liselerarası Fizik Yarışması...

2. Akkuyu Liselerarası Fizik Yarışması tamamlandı

Enerji Günlüğü - Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından “Mersinli Genç Fizikçiler Yarışıyor” sloganıyla düzenlenen, 2. Liselerarası Fizik Yarışması tamamlandı.

Lise çağındaki gençlerin nükleer teknoloji ve Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali hakkında bilgi ve görgülerinin artması, başarılı öğrenci ve okulların ödüllendirilmesi amacıyla Akkuyu Elektrik Üretim A.Ş. tarafından “Mersinli Genç Fizikçiler Yarışıyor” sloganıyla düzenlenen, 2. Liselerarası Fizik Yarışması tamamlandı. Yarışmayı Eyüp Aygar Fen Lisesi birincilikle tamamladı.

Mersin Suphi Öner Öğretmenevi Tarsus Salonu’nda düzenlenen yarışmaya, Mersin il merkezi ve tüm ilçelerinden lise ve dengi 24 okul katılım gösterdi. Ayrıca Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Kartal, Mezitli ilçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, Toroslar ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Akkuyu NGS Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, Akkuyu NGS Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, Akkuyu NGS Devlet ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Svetlana Yoldaş, Akkuyu NGS Halkla Iliskiler Metodolojisi Müdürü Ebru Arıcan da yarışmanın final etabında yer aldı.

2 etap şeklinde düzenlenen yarışmanın birinci etabını Eyüp Aygar Fen Lisesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, Özel Yıldırımhan Burç Fen Lisesi, Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi, Özel Yıldırımhan Anadolu Lisesi, ikinci etabını ise İçel Anadolu Lisesi, 75. Yıl Anadolu Öğretmen Lisesi, Yahya Akel Fen Lisesi, Silifke Göksu Anadolu Lisesi ve Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi başarıyla tamamlayarak, final bölümüne katılmaya hak kazandı.

Yarışmanın final etabı öncesinde bir konuşma yapan Akkuyu NGS Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, yarışmanın oldukça heyecanlı geçen iki etabının ardından final etabına gelindiğini söyledi. Üzel, final etabında daha rekabet seviyesi üst düzeyde ve heyecan içerisinde geçecek bir yarışma beklediklerinin ifade etti.

TÜRKİYELİYİZ VE MERSİNLİYİZ

Yarışmada dereceye gireceklerin ödül kazanmanın mutluğunu sonuna kadar yaşayacaklarını belirten Üzel, şöyle devam etti:

‘’Biz Akkuyu şirketi olarak 2010 yılından beri Türkiye’deyiz ve aslında Mersin’deyiz. Projenin gerçekleştirileceği yer olması sebebiyle aslında bizim teması en çok önemsediğimiz ve her vesileyle sportif, kültürel ve bilimsel aktivitenin içerisinde olarak özellikle gençlere destek vermeye çalıştığımız alan Mersin.

Bu projenin Türkiye için anlamını biliyoruz. Daha 1950’li yılların başında Avrupa’da birçok ülkenin nükleer teknolojiden haberi yokken 1954 yılında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nu kurarak aslında seyahate başlamış bir ülkenin 2010 yılında da olsa bu hedefe ulaşmasında kritik rolü oynayan şirketiz.

Bu projeyi gerçekleştirecek, santrali kuracak ve 60 yıl boyunca sorunsuz ve güvenli bir şekilde işletecek bir şirketiz. Bunun sorumluluğunda ve bilincindeyiz.Türkiyeliyiz ve Mersinliyiz. Sizlerle aynı duyguların içerisindeyiz ve aynı topraklarda yaşıyoruz.’’

‘’Neden fizik yarışması’’ sorusunu yönelten Üzel, ‘’Biliyoruz ki bilim aslında ilerlemenin, aydınlanmanın, gelişmenin ve daha iyi bir toplumda yaşamanın temel anahtarıdır. Çünkü bilim ve bilgi temel güçtür’’ diye konuştu.

AYDINLIK GELECEĞİN ANAHTARI GENÇLERDİR

Sanayi çağını geride bırakmış, bilgi çağında da hızla yol alan dünyada gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu ifade eden Üzel, ‘’Dün kıyasıya rekabetinizde aydınlık geleceğin anahtarı olduğunuzu bize gösterdiniz. Sizlerle daha aydınlık bir geleceğe yolculuk yapacağımıza inanıyoruz. Centilmence, dostça ama kıyasıya bir rekabet bekliyorum. Hepinize başarılar diliyorum ve katıldığınız için teşekkür ediyorum’’dedi.

AKKUYU’DAN HEDİYE YAĞMURU

Üzel’in konuşmasının ardından yarışmanın final etabına başlandı. Yarışmada, soruların neredeyse tamamını doğru cevaplayan Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencileri birincilik kupasını kaldırdı. İçel Anadolu Lisesi’nin ikinciliği kazandığı yarışmada üçüncülük ödülünü ise 75. Yıl Anadolu Öğretmen Lisesi aldı. Birinci olan ekibe dizüstü bilgisayar, ikinci olan ekibe tablet bilgisayar, üçüncü olan ekibe ise birer cep telefonu armağan edildi. Ekipleri yarışmaya hazırlayan öğretmenlerine ise desteklerinden dolayı çiçek takdim edildi.

Yarışma esnasında izleyici koltuklarında oturarak, yarışan arkadaşlarına destek veren öğrenciler ise alkışlar eşliğinle arkadaşlarına moral verdi. Öğrencilerin, çekişmeli geçen yarışmada kimi zaman sevindikleri, okullarını temsil eden ekibin verdikleri yanlış cevaplar karşısında da üzüldükleri gözlendi.

Final sorusuna kadar kıyasıya çekişmeli devam eden yarışmada, Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencileri son soruda takılınca gözler İçel Anadolu Lisesi ekibine çevrildi. Bu ekibin de yanlış yanıt verdiğinin görülmesi üzerine salonda Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencilerinin sevinç çığlıkları yükseldi.

Geçen yıl düzenlenen 1. Akkuyu Liselerarası Fizik Yarışması’nı da birinci olarak tamamlayan Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencileri “Yarışmayı kazanmak, artık bizim için geleneksel hale geldi. Bu başarımızı da bir sonraki yıla taşımayı hedefliyoruz. Akkuyu bizi bu tip organizasyonlarda buluşturduğu için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yarışmaya katılan diğer ekiplerin temsilcileri de bu organizasyonda yer aldıkları ve bilgilerini sınama şansına eriştikleri için Akkuyu yöneticilerine teşekkür etti.

Yarışmanın sonunda kazandıkları ödülleri alan ve kupaları kaldıran öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.Öğrenciler, sevinçlerini okul arkadaşlarıyla paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler