1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2. Ulusal Elektromanyetik Konferansı 9-11 Eylül`de

2. Ulusal Elektromanyetik Konferansı 9-11 Eylül`de

Enerji Günlüğü - Teknoloji ürünlerinin sağlığa zararlarının da ele alınacağı İkinci Ulusal Elektromanyetik (EMC) Konferansı Işık Üniversitesi...

2. Ulusal Elektromanyetik Konferansı 9-11 Eylül`de

Enerji Günlüğü - Teknoloji ürünlerinin sağlığa zararlarının da ele alınacağı İkinci Ulusal Elektromanyetik (EMC) Konferansı Işık Üniversitesi Maslak Kampüsünde yapılacak. 

Elektronik cihazların hem birbirini etkilemeden, hem de canlılara zarar vermeden çalışmasının imkânsız olduğu saptanmış bir gerçek. İşte bu iki saptama ve gereksinim, Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) ve BiyoElektromanyetik (BEM) alanlarını doğurdu. EMC ve BEM Mühendisliği, cihazdan cihaza ya da cihazdan canlılara istem dışı EM sızıntısının kaynağının bulunması, nedenlerinin anlaşılması ve kontrol altında tutulmasıyla ilgileniyor.

Bu konuların ele alınacağı, 2. Ulusal Elektromanyetik Konferansı 9-11 Eylül tarihleri arasında Işık Üniversitesi'nin Maslak Kampüsü'nde yapılacak. Yerli, yabancı pek çok büyük firmanın sponsorluğunda gerçekleştirilen İkinci Ulusal EMC Konferansı katılımcılarından; Aselsan, Vestel, Arçelik, Tübitak–MAM, Tübitak–UME, Tübitak–UEKAE, Tübitak–BILGEM, Tusaş (TAI), Roketsan, Türksat, Otokar, Esim gibi önde gelen endüstri kuruluşlarının, ODTÜ, ODTÜ-Kıbrıs, İTÜ, Kocaeli, GYTE, Akdeniz, Doğu Akdeniz, Yıldız, Sakarya, Ankara, Yeditepe ve Doğuş üniversitelerinin ve ABD, İsviçre, Almanya, İrlanda, İtalya, Fransa gibi ülkelerin tanınmış firmalarının uzmanları üç gün boyunca elektromanyetik uyumluluk konusunu anlatacak ve tartışacak.

9 Eylül Pazartesi sabahı saat 09:00’da kayıtla başlayacak EMC Konferansın birinci günü iki oturumdan oluşacak ve 19:30’da başlayacak Gala yemeğine kadar devam edecek. 10 Eylül Salı wgıjg konferans 09:30’da başlayacak, 4 oturumda tamamlanacak ve 18:30’da kokteyl ile son bulacak. Konferansın 3. günü ise konferans 09:30’da başlayacak 4 oturumla devam edecek ve 18:00’da gerçekleşecek panel ile son bulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler