1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. 20- 28 Mart tarihleri arasında online “Biyoyakıt Bitkiler” eğitimi verilecek

20- 28 Mart tarihleri arasında online “Biyoyakıt Bitkiler” eğitimi verilecek

Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde 20- 28 Mart tarihleri arasında online “Biyoyakıt Bitkiler” eğitimi verilecek

20- 28 Mart tarihleri arasında online “Biyoyakıt Bitkiler” eğitimi verilecek

Enerji Günlüğü- Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde 20- 28 Mart tarihleri arasında online “Biyoyakıt Bitkiler” eğitimi verilecek.

ÜCRETSİZ EĞİTİM

Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen online eğitim programı, “Biyoyakıt Bitkiler” başlıklı eğitimle devam ediyor. Eğitim Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Cemil Koyunoğlu tarafından verilecek. 20-28 Mart tarihleri arasında 4 oturumda gerçekleştirilecek online eğitim ücretsiz olacak. Eğitimin ardından yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek.

TEKNOLOJİ VE MALİYET HESABI EĞİTİMİ

Ilk derste enerji bitkisi yetiştiriciliğinin önemi, biyokütle enerji potansiyeli, elektrik piyasasında yenilenebilir enerji yatırım uygulamaları, destek mekanizmaları, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını anlatılacak. Ayrıca tatlı darı, şeker kamışı, aspir, kolza, jojoba, jatropha, dallı darı, filotu gibi ürünlerin biyoyakıt olarak kullanımıyla ilgili bilgi verilecek. Biyokütle enerjisi için teknolojileri ve biyodizel maliyet hesabını da anlatacak olan Cemil Koyunoğlu, bitkisel atıklar ile deniz ve nehir yosunlarından üretilen yakıtlar ve kimyasallarla ilgili de bilgi verecek.

UCUZ ENERJİ

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Anadolu’nun bitki çeşitliliği bakımından zengin bir bölge olduğunu belirtirken, birçok alanda kullanılan bitkilerden bazılarının enerji üretiminde değerlendirilebildiğine dikkat çekti. Türkiye’de enerjinin yüksek maliyetli olduğunu kaydeden Çandır, yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilerek, daha düşük maliyetle enerjiye ulaşımın sağlanabileceğini söyledi. Çandır, düzenledikleri eğitim programında da bitkilerden enerji üretimiyle ilgili bilgilerin paylaşılacağını belirtirken, “Üreticiye yol gösterici bir eğitim olmasını diliyorum” dedi.

EĞTİME ULUSLARARASI İLGİ

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, “Biyoyakıt Bitkiler” eğitimine 1300 başvuru aldıklarını söyledi. Karaca, İran, Tacikistan, Suriye, Somali, Azerbaycan, Çad, Bulgaristan, Burkina Faso, Fransa, Ürdün, İngiltere, Avusturya, Katar, ABD’den de başvuruların olduğunu kaydetti. Karaca, “Tarımsal eğitimlerimize katılımın yüksek olması bizi daha çok motive ediyor. Tarımsal üretimde ihtiyaç duyulan teknik bilgiyi sektöre sunmak istiyoruz. Üreticiye rehberlik edecek eğitimlerimiz devam edecek” diye konuştu. Eğitime biyoyakıt üreten çiftçiler, yatırım yapmak isteyen girişimcilerden mühendislere kadar geniş bir kitlenin katılacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler