1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. 2015 Çin`de nükleer yılı olacak

2015 Çin`de nükleer yılı olacak

Enerji Günlüğü - Çin'de 2015 yılında 8 nükleer reaktörün ticari faaliyete geçebileceği ifade edildi.Çin Nükleer Sanayii Birliği (CNIA)'nin yayınladığı...

2015 Çin`de nükleer yılı olacak

Enerji Günlüğü - Çin'de 2015 yılında 8 nükleer reaktörün ticari faaliyete geçebileceği ifade edildi.

Çin Nükleer Sanayii Birliği (CNIA)'nin yayınladığı yıllık rapora göre,2020 kapasite hedeflerine ulaşmak isteyen Çin, bu yıl tarihinin en büyük yıllık yükselişini yakalayarak 6-8 yeni nükleer reaktör için onay verecek.

Birlik Genel Sekreteri Zhang Huazhu,ayrıca Çin'in, bu yıl 8 nükleer reaktörün de ticari faaliyete geçebileceğini ifade etti.

Çin mevcut durumda 21.4 GW kurulum kapasiteli 23 reaktör çalışır durumda. Yapım aşamasında olan 26 reaktör ile 28.5 GW ek kapasite sağlanacak. Ancak Fukuşima nükleer felaketi sonrası kabullerin zorlaşması nedeniyle ülkenin 58 GW olan 2020 hedefine ulaşması zor olabilir.

Çin'de geçen yıl nükleer enerji sektöründeki yatırımlar bir önceki yıla göre % 6.6 azalarak 9.18 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ayrıca geçen yıl hiç bir nükleer proje onaylanmadı.

Çin geçen yıl Türkiye, Pakistan, Romanya, Güney Afrika, Çek Cumhuriyeti ve Suudi Arabistan ile nükleer işbirliği anlaşması imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler