1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2017’de 34 elektrik çalışanı iş kazasında öldü

2017’de 34 elektrik çalışanı iş kazasında öldü

Enerji Günlüğü - TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, 2013 yılında 7321 iş kazasında 133 elektrik sektörü çalışanı hayatını kaybederken,...

2017’de 34 elektrik çalışanı iş kazasında öldü

Enerji Günlüğü - TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, 2013 yılında 7321 iş kazasında 133 elektrik sektörü çalışanı hayatını kaybederken, 2017 yılında 1878 kazada 34 çalışanın öldüğünü söyledi. 

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, Elder tarafından düzenlenen 2. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Zirvesi’nin açılışında konuştu. İş güvenliği ve sağlığı konusunda konunun tüm taraflarına önemli görevler düştüğünü anlatan Leventoğlu “Bunların en önemlisi çalışanların can güvenliği kaygısı taşımadan çalışmalarını sürdürmelerini sağlamak” dedi. 

Elektrik dağıtım sektöründeki iş kazaları konusunda bilgi paylaşan Leventoğlu şöyle konuştu: 

“Elektrik dağıtım sektöründe 2013 yılından bu yana 7 bin 321 iş kazası yaşandı 133’ü ölümle sonuçlandı. 2017 yılında yaşanan 1878 iş kazasında 34 sektör çalışanımız hayatını kaybetti. Çalışacak personelin yetenek ve bilgi seviyelerin arttırılması gerekiyor. İş yerlerinde yeterli personel bulundurulması, iş güvenliği tedbirlerinin alınması gerek. Dağıtım şebekelerinin bakım ve onarımları muntazaman yapılmalı.” 

Arslan: İş kazaları her yıl 80 milyar TL kaybettiriyor

İŞ GÜVENLİĞİ BİRİNCİ ÖNCELİK 

Türkiye’de her abonenin yılda yaklaşık 16.5 saat elektriğinin kesildiğini anlatan Halil İbrahim Leventoğlu, kaliteli ve kesintisiz bir elektrik hizmetinin büyük önem arzettiğini vurguladı. Enerji arızalarının iş kazalarına neden olduğu gerçeğinden hareketle kullanılan malzemenin kalitesinin artırılmasına azami gayret sarfedilmesi gerektiğinin altını çizen Halil İbrahim Leventoğlu şöyle konuştu: 

“Genel aydınlatma konusunda yapılan düzenlemelerle aydınlanma problemlerinin azaltılması hedefleniyor. Bunun için takip sistemini geliştirmeye çalışmaktayız. Bu yıl içerisinde bu sistemin abonelere kadar yaygınlaştırılmasını, tamamlanmasını hedefliyoruz. Öncelikle bütün paydaşlar tarafından bu gerçeğin kabul edilmesi, benimsenmesi gerekiyor. Tüm alanlardaki çalışmalarda birincil önceliğin iş sağlığı ve güvenliğine verilmesi bir zorunluluk. İş kazalarının olmadığı, sağlıklı aydınlık ve kesintisiz bir Türkiye diliyorum.”

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / ANTALYA

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler