1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. 2020’de muhtaç ailelere kömür yardımı yapılacak

2020’de muhtaç ailelere kömür yardımı yapılacak

İl ve İlçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından belirlenecek muhtaç ailelere 2020 yılında kömür yardımı yapılacak.

2020’de muhtaç ailelere kömür yardımı yapılacak

Enerji Günlüğü - İl ve İlçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından belirlenecek muhtaç ailelere 2020 yılında kömür yardımı yapılacak.

Muhtaç Ailelere Isınma Amaçlı Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 Ocak 2020'de yürürlüğe girecek karara göre, her il ve ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca muhtaçlık kriterine uygun olarak yardımdan faydalanabilecek aileler tespit edilecek. Tespit edilen bu ailelere aile sayıları, bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen miktarda kömür yardımı yapılacak. 

Ailelerin sadece ısınma ihtiyaçları için kullanılacak kömürün sevkiyatı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca belirlenecek kriterlere göre, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) genel müdürlükleri tarafından belirlenen sevkiyat programı dahilinde yapılacak. 

TTK, TKİ VE PTT PROTOKOL YAPACAK

Karar kapsamında dağıtılacak kömürün Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) tarafından taşınacak kısmına ilişkin de TKİ ve TTK ile PTT arasında, kömürün vakıflara veya vakıflarca belirlenen ailelere doğrudan teslimi konusunda protokol yapılacak. Kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar (KDV dahil) TKİ ve TTK tarafından ödenecek. Vakıflarca belirlenecek muhtaç ailelere doğrudan iletilecek kömür bedeline ilişkin faturalar, ailenin ikamet ettiği ilçede bulunan vakıf adına düzenlenecek. PTT tarafından ailelerin adreslerine doğrudan iletilecek kömürün dağıtımına ilişkin ek ücrete ait fatura TKİ veya TTK adına düzenlenecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler