1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 2021 en sıcak altıncı yıl oldu

2021 en sıcak altıncı yıl oldu

2021 yılı son 140 yılın en sıcak altıncı yılı oldu. Ayrıca son sekiz yıl, kayıtlara geçen en sıcak sekiz yıl oldu.

2021 en sıcak altıncı yıl oldu

Enerji Günlüğü - İklim değişikliğinin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği 2021 yılı son 140 yılın en sıcak altıncı yılı oldu. 

NASA ve Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin araştırmasına göre, 2021 son 140 yılın en sıcak altıncı yılı oldu. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi, kara ve deniz yüzeyi sıcaklıklarının 20'nci yüzyıl ortalamasının 0,84 derece üzerinde olduğunu bildirirken NASA 0,85 derece olarak bildirdi. 

Ayrıca ABD hükümeti bilim insanları, son sekiz yılın kayıtların tutulmaya başlandığı 1880 yılından bu yana kaydedilen en sıcak sekiz yıl olduğunu da belirttiler. 

Kuzey Afrika, Güney Amerika ve Güney Asya'nın bazı bölgelerinde rekor sıcaklıklar tespit edildi. Kuzey Kutbu da küresel ortalamanın yaklaşık üç katı oranında ısındı.

“KUZEY KUTBU’NDA OLAN KUZEY KUTBU’NDA KALMAZ”

NASA'nın Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Gavin Schmidt de Kuzey Kutbu'nda meydana gelen değişikliklerin dramatik olduğuna vurgu yaparak, eriyen buzulların dünya genelinde deniz seviyesinin yükselmesine sebebiyet verebileceğinin altını çizdi. Schmidt, "Kuzey Kutbu'nda olan Kuzey Kutbu'nda kalmaz" dedi.  

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DÖNEMİN VAROLUŞSAL TEHDİDİ”

NASA yöneticilerinden Bill Nelson, ülkelerin insanlığın geleceğini korumak için daha cesur eylemlere ihtiyacı olduğunu belirterek, ”Bilim şüpheye yer bırakmıyor, iklim değişikliği bu dönemin varoluşsal tehditi" ifadesini kullandı. 

Öte yandan iklim bilimciler 2022'nin de dünyanın en sıcak 10 yılı arasına gireceğini düşünüyorlar. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler