1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2021 için YEKDEM başvuruları 2 Kasım’a kadar yapılabilecek

2021 için YEKDEM başvuruları 2 Kasım’a kadar yapılabilecek

2021 yılında YEKDEM’den yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişiler başvurularını en geç 2 Kasım 2020 tarihi sonuna kadar elektronik ortamdan yapabilecekler. 

2021 için YEKDEM başvuruları 2 Kasım’a kadar yapılabilecek

Enerji Günlüğü - 2021 yılında YEKDEM’den yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişiler başvurularını en geç 2 Kasım 2020 tarihi sonuna kadar elektronik ortamdan yapabilecekler. 

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik (YEKDEM Yönetmeliği) kapsamında 2021 yılında YEKDEM’den yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 2 Kasım 2020 (31 Ekim 2020 tarihinin cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle) tarihi sonuna kadar elektronik ortamdan başvurmaları gerektiğini duyurdu. 

YEKDEM başvurularının şirketlerin muhatap yetkilisi veya lisans yetkilisi olarak yetkilendirdikleri gerçek kişiler aracılığıyla elektronik ortamda yapabileceği belirtilen duyuruda, muhatap yetkilisi veya lisans yetkilisi bulunmayan üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin yayınlanan dilekçe formatına uygun ve elektronik ortamda doldurulmuş bir yazının eki olarak yetkili kıldıkları kişi veya kişilere ait yetki belgelerinin aslını ya da noter onaylı bir nüshasını Kuruma sunmaları gerektiği ifade edildi. YEKDEM başvuruları kapsamında daha önce Kuruma yetki belgeleri sunulan yetkililerin değiştirilmek istenmesi veya bu yetkililerinin yetki sürelerinin sona ermesi durumunda da, üretim lisansı sahibi tüzel kişilerce yeni yetki belgelerinin aynı şekilde Kuruma sunulması gerektiği kaydedildi.

Ayrıca, 2021 yılında YEKDEM’den yararlanmak amacıyla 2 Kasım 2020 tarihi sonuna kadar Kuruma elektronik ortamda başvuru yapan kişilerden YEKDEM başvurularını sonlandırmak isteyenlerin, taleplerini en geç 2 Kasım 2020 tarihi sonuna kadar Kuruma yazılı olarak iletmeleri gerekiyor. 

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler