1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2021 kapasite desteği için başvurular başladı

2021 kapasite desteği için başvurular başladı

TEİAŞ, son değişiklikler kapsamında bu yıl kapasite mekanizmasından yararlanacakların 4 Haziran 2021 tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları gerektiğini açıkladı.

2021 kapasite desteği için başvurular başladı

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, son değişiklikler kapsamında bu yıl kapasite mekanizmasından yararlanacakların 4 Haziran 2021 tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları gerektiğini açıkladı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), 2021 yılı kapasite mekanizması başvuruları hakkında bir duyuru yayınladı. Duyuruda 31487 sayılı ve 21.05.2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” doğrultusunda belirtilen şartları taşıyan santrallere sahip Tüzel Kişilerin 2021 yılında Kapasite Mekanizmasından yararlanabilmeleri için, 4 Haziran 2021 (Cuma) tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Buna göre, başvuru formu her santral için ayrı olarak hazırlanacak ve resmi yazı ekinde TEİAŞ Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı’na sunulacak. 

DOĞALGAZ YAKITLI SANTRALLER İÇİN VERİM HESABI

Duyuruda geçici kabulünde açık biçimde üst ısıl değer üzerinden verimlilik oranı yer almayan doğalgaz santrallerinin, verimlilik oranını nasıl hesaplamaları gerektiği de belirtildi. Buna göre, geçici kabulde bulunan ve alt ısıl değer üzerinden hesaplanmış verimlilik değerinin geçici kabuldeki hesaplamaya esas doğalgaz alt ısıl değerine çarpılması ve doğal gazın referans üst ısıl değeri olan 9155 kcal/m3 ile bölünmesinden ortaya çıkan yeni verimlilik değerinin baz alınmasının uygun olduğu kaydedildi. 

Verim hesabı da başvuru yapılan yazıya eklenecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler