1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2022 son kaynak tedarik tarifesi miktarı belirlendi

2022 son kaynak tedarik tarifesi miktarı belirlendi

2022 yılı son kaynak tedarik tarifesi miktarı meskenlerde 50 milyon kWh/yıl, tarımsal sulamada 7 milyon kWh/yıl; diğer gruplardaysa 3 milyon kWh/yıl olarak belirlendi.

2022 son kaynak tedarik tarifesi miktarı belirlendi

Enerji Günlüğü - 2022 yılı son kaynak tedarik tarifesi miktarı meskenlerde 50 milyon kWh/yıl, tarımsal sulamada 7 milyon kWh/yıl; diğer gruplardaysa 3 milyon kWh/yıl olarak belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), serbest tüketici niteliğine sahip olduğu halde elektrik enerjisini ikili anlaşmalar ile temin etmeyen tüketicilere 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren uygulayacağı son kaynak tedarikinde tüketim miktarlarını belirledi. 

MESKEN VE TARIMSAL SULAMA DIŞINDAKİ GRUPLARDA LİMİT DÜŞÜRÜLDÜ

Buna göre 2022 yılı için mesken tüketici grubunda son kaynak tedarikinde tüketim miktarı değişmedi ve 50 milyon kWh/yıl olarak kaldı. Tarımsal sulamada da bir değişiklik olmadı ve 7 milyon kWh/yıl olarak belirlendi. Diğer tüketici gruplarında ise son kaynak tedariki tüketim miktarı 7 milyon kWh/yıl’dan, 3 milyon kWh/yıl’a düşürüldü. 

Tarife tüketicileri yüksek tüketimli tüketiciler ve düşük tüketimli tüketiciler olarak ayırıyor. EPDK, bu grupları belirleyen tüketim miktarını piyasanın gelişimine bağlı olarak ve sosyal ve ekonomik durumları dikkate alarak her yıl belirliyor.

EPDK, yüksek tüketimli tüketiciler için son kaynak tedarik tarifesinin belirlenmesinde kullanılan formüldeki KBK katsayısını da değiştirmedi ve 1,0938 olarak ilan etti.  KBK, enerji tedarik maliyeti dışındaki diğer tüm maliyetler ile makul kâr dikkate alınarak belirlenen katsayıyı ifade ediyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler