1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2023 Hedeflerinde yeni yatırımlar yapılacak

2023 Hedeflerinde yeni yatırımlar yapılacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''10 yılda enerjide üretim ve dağıtım da dahil 100 milyar lira yatırım yapıldı. 2023...

2023 Hedeflerinde yeni yatırımlar yapılacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''10 yılda enerjide üretim ve dağıtım da dahil 100 milyar lira yatırım yapıldı. 2023 yılı hedefleri arasında miktar açısında en büyük 3 proje enerji sektöründe yer alıyor'' dedi. Bakan Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 11. kuruluş yıldönümü dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlenen etkinliğe katıldı.
Enerji sektörünün değişiminin yönetilmesi işini üstlendiklerini belirten Yıldız, bu süreçte ekonomideki büyümenin ve siyasi istikrarın katkılarını gördüklerini söyledi.
Enerji sektörünün yeniden yapılandırılması adına yasal düzenlemelerin de yapılmaya devam ettiğini kaydeden Yıldız, elektrik borsasının kurulmasının da bu çalışmalardan birisi olduğunu söyledi.
ABD'deki kasırganın milyonlarca kişiyi elektriksiz bıraktığını ama basın kuruluşlarının elektrik kesintisini haberleştirmediğini belirten Yıldız, Van'daki depremin ardından kente bir gün içinde tekrar elektrik verilmeye başlandığını, kesintilerle ilgili yapılan eleştirilerin makul ölçülerde olması gerektiğini dile getirdi.
Yıldız, elektrik ve doğalgazda kesintilerin olmayacağının söylenmesinin gerçekçi bir yaklaşım olmayacağını ifade ederek, kamu ve özel sektöre düşen görevin bunun en aza indirildiği ortamı sağlamak olduğunu kaydetti.
''Türkiye (enerjide) iyi bir işletmecilik yapmakta. Aksayan yönlerini kısa sürede onarmakta. EPDK'nın yaptığı tarifelerle birlikte elektrik dağıtım hizmetlerinde her geçen gün daha hızlı müşteriye ulaşılır hale gelinmekte. İnşallah az şikayetin çok memnuniyetin olduğu bir yapıya doğru ilerleyeceğiz'' diyen Yıldız, EPDK'nın yoğun gündemle çalışmasını istemediklerini, kurumun gündemini sadeleştirmeye yönelik çalışmalarının olduğunu bildirdi.
Türkiye'nin büyüyen ekonomisiyle çok sayıda enerji yatırımına ev sahipliği yaptığına işaret eden Yıldız, şöyle devam etti:
''10 yılda enerjide üretim ve dağıtım da dahil 100 milyar lira yatırım yapıldı. 2023 yılı hedefleri arasında miktar açısında en büyük 3 proje enerji sektöründe yer alıyor. Bunlar iki nükleer santral ile Afşin-Elbistan Havzası'nın (kömür) blok olarak değerlendirilmesi. Bu yatırımların toplam tutarı yaklaşık 55-56 milyar dolar yani 100 milyar lira civarında. Türkiye'nin son 10 yılda enerjide yaptığı yatırımlar kadarını bu üç yatırımla yapmış olacağız.''
Yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemeye devam ettiklerinin altını çizen Yıldız, yenilenebilir enerji yatırımlarında kaybeden tarafın olmayacağını, hem üreticinin hem de tüketicilerin bu yatırımlardan karlı çıkacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler